Asortarea culorilor în vestimentație. Cum să combini frumos culorile ținutelor tale


Află care sunt regulile de care trebuie să ții cont pentru a obține combinații cromatice corecte.


In articol:

Asortarea culorilor în vestimentație. Principii de care să ții cont

Ce este Roata Culorilor?

Pentru a realiza combinații cromatice armonioase, trebuie să știți cât mai multe informații despre roata culorilor. Acest instrument a fost inventat în anul 1666 de Isaac Newton, fiind de fapt un cerc pe care este reprezentată toată paleta de culori ale spectrului vizibil. Cu ajutorul acestei roți, vei învăța cum să realizezi combinații armonioase. Astfel, nu vei da greș niciodată în alegerea culorilor pieselor tale vestimentare.

Citeste si: Trenduri în modă în 2021

4 reguli pentru a asorta corect hainele

  1. Roata culorilor vă poate ajuta să combinați corect culorile prin îmbinarea nuanțelor care se află una lângă alta pe roată. De exemplu, portocaliul se va potrivi perfect cu galben și roșu.
  2. Culorile plasate în părți opuse pe roată sunt complementare.
    Spre exemplu, albastrul va fi complementar cu portocaliul.
  3. Trebuie să știți că nonculorile se potrivesc în orice combinație cu nuanțele de pe roată. Albul aduce luminozitate în orice variantă, iar negrul va veni în contrapunct, echilibrând culorile puternice.
  4. Dacă purtați o piesă vestimentară multicoloră, trebuie să optați pentru un element uni în completare, petru a echilibra outfitul.

cum sa combini culorile

Citeste si: Ce culori să alegi pentru gențile business

Cum să combini culorile ținutelor tale

Roșu este o culoare primară, care se va asorta perfect nu nuanțele de alb, verde, negru, violet și portocaliu. Integrează aceste culori în outfitul tău și vei obține o combinație care te va scoate în evidență.

Albastru face parte tot din categoria culorilor primare, putâd fi combinat cu succes cu o noculoare. În egală măsură, piesele vestimentare în nuanțe de albastru se vor potrivi cu elemente verzi, portocalii sau violet.

Nuanțele de galben fac casă bună cu albul, verdele, portocaliul și violetul. De asemenea, un outfit care aduce împreună elemente galbene și negre va fi de mare efect.

În cazul pieselor vestimentare de culoare verde, trebuie să fiți atenți la nuanță. În funcție de aceasta, trebuie să alegeți culoarea pieselor care alcătuiesc restul ținutei. Întrucât există o multitudine de nuanțe de verde, acestea se pot combina cu aproape orice altă culoare.

Nuanțele de gri se potrivesc perfect cu alb, negru, albastru și maro.

asortare culori in vestimentatie

Citeste si: Ce culoare are rochia de nașă. Idei pentru cele care vor avea cununia vara aceasta

Ce culori se poartă anul acesta

Pantone, expertul în culori, care stabilește adesea tendințele, a ales două nuanțe care vor fi în centru atenției în anul 2021. Este vorba despre galben iluminant și gri intens, două nuanțe care inspiră speranță și forță, în același timp.

Experții au afirmat că „Illumanatig Yellow” este o culoare strălucitoare, veselă, un simbol al vitalității, pe când nuanța „Ultimate Grey” inspiră siguranță și fiabilitate, în opinia acestora.

Astfel, Pantone intenționează să aducă în 2021 seninătate, căldură și speranță: „această asociere a culorii ne aduce forță și speranță. Trebuie să ne simțim încurajați și inspirați, acest lucru este esențial pentru spiritul uman", explică Leatrice Eiseman, director Executiv al Institutului de culoare Pantone.

Citeste si: Culori de ruj pentru șatene. Cele mai frumoase machiaje purtate de vedete cu păr șaten

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Scrub natural pentru corp cu zaț de cafea. Cea mai bună rețeta de scrub cu zaț de cafea!

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

CITEȘTE: Scrub cu zahăr pentru corp. Specialiștii îți dau toată detaliile necesare pentru realizarea scrub-ului cu zahăr

CITEȘTE: Exemple de tunsori pentru păr ondulat și fața rotundă

CITEȘTE: Idei de tunsori pentru femei de peste 50 ani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

DESCOPERĂ: Scrub natural pentru buze senzuale. Cum pregătești acest exfoliant la tine acasă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Fashion
Parteneri