Anunțul oficial făcut de Casa de Pensii. Ce se întâmplă cu pensionarii


Casa de Pensii din Botoșani a transmis un anunț de ultim moment. Sfârșitul semestrului I din 2022, a adus schimbări, cifrele centralizate indicând situația actuală.


In articol:

În primul semestru al acestui an, Casa de Pensii din Botoșani a anunțat că se confruntă cu schimbări, față de perioadele trecute.

Ce se întâmplă cu pensionarii din Botoșani

modificari pensii 2022

Ce modificări s-au produs cu pensionarii

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Topul celor mai bogați cântăreți de muzică populară din România

Numărul pensionarilor din acest județ a scăzut considerabil. Unul dintre motive este creşterea numărului deceselor în rândul beneficiarilor de  pensii. Ioan Buzăilă, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) a declarat că scăderea numărului de pensii se înregistrează atât în cazul pensiilor din sectorul de stat, cât şi celor din sectorul agricol.

Conform datelor centralizate de CJP Botoșani, la sfârşitul semestrului I din 2022, în Botoşani erau 87.499 pensionari. Anul precedent, numărul celor care beneficiază de pensii era de 90.673 de persoane. Din totalul celor 87.499 pensionari, 76.539 beneficiază de pensii de stat şi 10.960 sunt beneficiari ai pensilor agricole.

A scăzut numărul pensionarilor

Noutati la pensii 2022

Informații noi despre pensii

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „A fost o adevărată surpriză” Ionuț Dolănescu a povestit ce a făcut Maria Ciobanu

Nu doar numărul celor care beneficiază de pensie a scăzut, ci și al celor care depun cereri noi privind acordarea drepturilor de asigurări sociale. Numărul acestor categorii de persoane a scăzut în primul trimestru din acest an, faţă de prima jumătate a anului trecut, de la 4.539, la 3.645. Unul dintre motivele acestei situații este creşterea vârstei de pensionare la femei.

„Numărul pensionarilor este fizic în scădere, din cauză că intrările sunt mai puţine decât ieşirile din sistem. În anii 90-91, au intrat la noi în sistem treizeci şi ceva de mii de persoane. Acele persoane se apropie acum de vârsta de 85-90. Este o vârstă înaintată şi apar decesele”, a afirmat Ioan Buzăilă.

Pensiile și piața muncii, dezechilibru major

pensii botosani

Ce s-a întâmplat cu pensionarii din Botoșani

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Cum atrage Carmen Harra banii: „Noi trebuie să generăm banii”

Șeful INS, Tudorel Andrei, a transmis că populația României este în scădere. Datele oficiale arată că țara noastră a înregistrat 19 milioane de persoane, comparativ cu 20,12 milioane de persoane, cât erau acum 10 ani. Tudorel Andrei a avertizat că acest lucru va produce un dezechilibru major între pensii și piața muncii.

„Marele plus al recensământului a fost acela că, dacă i se oferă cetăţeanului un instrument de calitate, el va participa la acţiunea respectivă, iar dovadă în acest sens sunt cele două procente: aproape 50% din populaţie a completat datele online, iar în total 95% din populaţie a fost recenzată. Pe de altă parte, poate ar fi trebuit să avem nişte acţiuni din timp pentru a mobiliza autorităţile locale în aşa fel încât să fie mai mulţi recenzori, iar recensământul probabil că era mult mai de succes.”, a declarat șeful INS.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum atrage Carmen Harra banii: „Noi trebuie să generăm banii”

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

„Nu trebuie să uiți de unde ai plecat” Cezar Ouatu, replică dură pentru Angela Gheorghiu, fosta lui parteneră

5 Tipuri de ținute pentru evenimentele de pe plajă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cum a venit soția lui Alexandru Arșinel la căpătâiul marelui actor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri