Anuntul lui Raed Arafat. Ce se intampla cu romanii care se intorc din strainatate


aeroport

Ce trebuie sa stie romanii care se intorc din strainatate. Anuntul lui Raed Arafat.


In articol:

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat spune că persoanele care vor reveni din ţări care au înregistrat mai puţin de cinci cazuri noi de COVID-19 la un milion de locuitori, media din ultimele 14 zile, ar urma să nu mai intre în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, pe lista acestor state aflându-se, printre altele, Grecia şi Bulgaria.

Raed Arafat a declarat că este posibil ca, pe baza unor analize făcute de INSP, persoanele care revin din unele ţări cu rată foarte scăzută de îmbolnăviri cu COVID-19 ar putea să nu fie supuse măsurii de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile de la intrarea în ţară.

"E un parametru la care ne uităm, o să înceapă cu spaţiul european, Uniunea Europeană plus Norvegia, Elveţia, Lichtenstein.

Care este modalitatea: cine este la cinci cazuri noi la un milion de locuitori în ultimele 14 zile, media, atunci poate să intre în anularea măsurii de relaxare şi acest lucru se va evalua periodic”, a afirmat Raed Arafat, marţi seară, la Antena 3.  El a arătat că se va face periodic o evaluare în acest sens, pe baza unor date primite de la Centrul European de Control al Bolilor.
INSP va face analiza, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va aproba şi va anunţa oficial ţările la revenirea din care nu mai este nevoie de izolare.

Citeste si: Sătenii din Blăgești au declarat război Vulpiței. „Un COȘMAR!”

Citeste si: Raed Arafat, un nou avertisment! Numărul cazurilor de infectări cu coronavirus a crescut alarmant: „Este un semnal că situația nu este sub control”

Anuntul lui Raed Arafat. Ce se intampla cu romanii care se intorc din strainatate


Arafat a precizat că măsura va fi valabilă doar pentru cei care vin din astfel de ţări sau care le-au tranzitat, dar au stat acolo în ultimele 14 zile.

Oficialul MAI a menţionat că pe lista acestor state se numără, în prezent, Grecia şi Bulgaria, dar şi alte state şi că este posibil ca Germania să intre pe listă, fiind "la limită".  "E o listă mai mare de ţări. Nu este una, două, trei ţări, sunt mai multe”, a spus Arafat, citat de jurnalistii de la news.ro.

În ceea ce priveşte reluarea legăturilor aeriene, acesta a menţionat că se va ţine cont de aceeaşi regulă.  "Dacă se vor deschide curse aeriene, vor fi tot la nivelul ţărilor care sunt sub 5 la un milion în ultimele 14 zile”, a mai afirmat Raed Arafat.

sursa foto: Mediafax Foto


Abonează-te pe

Citește și:

Zodiac 2 decembrie 2022. Află ce zodie este destul de categorică

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Calendar ortodox 2 decembrie 2022. "Sfinte Prorocule Avacum, luminează, Bunule, inima mea cu harul Tău!"

Anunț important pentru cei cu pensii până în 3.000 de lei! Se întâmplă din oficiu, începând cu anul viitor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 2 decembrie. O zodie întâmpină probleme pe plan personal.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri