Amenzi de mii de lei pentru românii cu tichete sociale. Anunțul neașteptat al autorităților


Cardurile sociale au fost blocate de autorități. De ce s-a luat această măsură și ce spune Ministrul Marcel Boloș.


In articol:

Unii români cu carduri sociale riscă să primească amenzi de mii de lei. De asemenea, autoritățile au blocat deja peste 100.000 de carduri sociale cu vouchere de 250 de lei.

Autoritățile susțin că au fost nevoite să ia aceste măsuri deoarece oamenii au cumpărat alte produse decât cele stipulate în ordonanța de urgență.

Ce au făcut românii cu cardurile sociale

Deși statul a emis peste 2,5 milioane de tichete sociale în speranța de a ajuta românii care nu au posibilitatea de a duce un trai decent, unii beneficiari au profitat de suma alocată pentru a-și achiziționa alte produse față de cele care să le asigure hrana necesară.

Ministrul Marcel Boloș susține că mai mulți români și-au cumpărat alcool și țigări cu tichetele sociale și astfel, a fost nevoit să blocheze anumite carduri și să recurgă la amendarea persoanelor în cauză.

  „Nu se poate generaliza folosirea aceasta a cardurilor, doar pentru produse de tutun şi alcool. Ne aşteptam să existe astfel de cazuri, motiv pentru care, în Ordonanţa care a fost aprobată, am şi introdus un capitol de sancţiuni, încât astfel de lucruri să le putem sancţiona. Încă nu avem o astfel de situaţie, dar fapta este evident de natură contravenţională, se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500

de lei, însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. E regretabil că sunt astfel de situaţii”, a declarat Marcel Boloș.

Citeste si: Mai multe femei din România vor primi în plus la pensie 50 sau 100 de lei, de la 1 ianuarie 2022. Anunțul Ministrului Muncii

Amenzi pentru romani

Amenzi pentru romani

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Unii români pot pierde tichetele sociale. Ce a anunțat Ministrul Investițiilor


Interdicții pentru persoanele care primesc tichete sociale

Pentru a beneficia de tichete sociale, românii trebuie să țină cont de următoarele reguli:

  1. Trebuie să utilizeze tichetele sociale doar în scopul achiziționării de produse alimentare și mese calde
  2. Beneficiarii tichetelor sociale nu pot solicita numerar în schimbul tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde sau pentru fracțiuni din acestea
  3. Unitățile afiliate pentru tichetele sociale nu pot refuza nejustificat oferirea de produse alimentare și mese calde în schimbul acestor tichete
  4. Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. De aceea, este interzisă comercializarea tichetelor sociale. În cazul în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a folosi voucherele, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Abonează-te pe

Citește și:

Zodiac 22 august 2022. "Gândiți-vă bine la ceea ce vreți să obțineți dintr-o anumită situație"

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

N-o sa-ti vina sa crezi cate animale are Melis Sezen, Derin, din serialul “Infidelul”!

Cadoul impresionant pe care l-a primit Anamaria Prodan de ziua numelui

Cine a apărut la mormântul Andei Călugăreanu în ziua în care a împlinit 30 de ani de la moarte ei?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri