Află din rândurile următoare care sunt cele mai bune alimente pentru memorie și pentru sănătatea mintală.
Creierul nostru este unul dintre cele mai importante organe pe care le avem, iar de aceea trebuie să îi oferim o atenție sporită. Din păcate, trăim într-un mediu foarte poluat, plin de stres oxidativ și alți factori care ne afectează sănătatea mintală. De aceea, este foarte important să suplinim aceste lucruri prin intermediul unei alimentații corespunzătoare. Există o serie de alimente care pe lângă faptul că ne oferă foarte multe beneficii asupra sănătății, contribuie și la antrenarea memoriei și la sănătatea sistemului nervos.
În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu a vorbit despre alimentele care ne ajută să ne îmbogățim memoria și cum trebuie acestea consumate.
Peștele
Potrivit specialistului în domeniu, peștele gras este cel mai important alimente care ne ajută să ne îmbunătățim memoria și ne ajută în procesul cognitiv.
Astfel, peștele se recomandă a fi consumat de cel puțin două ori pe săptămână, fiind un aliment de bază pentru fiecare dintre noi, dar mai ales în cazul femeilor însărcinate.
„ S-a dovedit științific că un consum regulat de Omega 3 în timpul sarcinii, copiii ale căror mame consumă Omega 3, au un coeficient de inteligență mai ridicat cu până la 25-30% față de copiii ale căror mame nu consumă Omega 3 .”, a explicat specialistul în domeniu.
Nucile
Citește și: Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea. De ce nu ar trebui să combinați aceste alimente
Nucile, la rândul lor, conțin o cantitate semnificativă de Omega 3, care contribuie la dezvoltarea memoriei și la sănătatea sistemului nervos.
Totodată, specialistul în domeniu ne atrage atenția ca acestea să fie crude, nu prăjite și să nu fie consumate într-o cantitate foarte mare deoarece au o încărcătură calorică ridicată.
Fulgii de ovăz
Fulgii de ovăz fac parte din categoria carbohidraților buni de care creierul nostru are nevoie pe parcursul zilei pentru a funcționa la capacități normale.
„ În timpul zilei, creierul are nevoie pentru a funcționa la capacități normale și de carbohidrați buni, sănătoși cu indice glicemic scăzut .”, a spus specialistul în domeniu.
Legumele verzi
Legumele de orice fel sunt foarte sănătoase și bune pentru sănătatea întregului organism. Atunci când vorbim de legumele verzi, însă, acestea au efecte pozitive semnificative asupra memoriei și a funcționării normale cognitive.
„ Legumele verzi au o concentrație foarte mare de vitamina K, de flavonoide, de luteină și asta favorizează și la o bună oxigenare a creierului, ceea ce este foarte important .”, a spus specialistul în domeniu.
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
În categoria legumelor verzi care favorizează o bună dezvoltare a creierului se numără broccoli, spanacul, ștevia, urzicile, salata și multe altele.
Fructe de pădure
Fructele de pădure sunt unele dintre cele mai gustoase și sănătoase fructe pe care trebuie să le consumăm zilnic. Pe lângă indicele glicemic foarte scăzut pe care îl au, fructele de pădure conțin fibre de calitate, antioxidanți, vitamine și au o cantitate scăzută de calorii.
Astfel, specialistul în domeniu ne recomandă să consumăm o cantitate cât mai mare de fructe de pădure, atât ca gustare, cât și integrate în micul dejun pentru a ne proteja de stresul oxidativ și a favoriza o bună funcționare a creierului pe termen lung.
„ Ele luptă în primul rând împotriva stresului oxidativ, a radicalilor liberi și asta vine la pachet și cu o bună funcționare a creierului pe termen lung .”, a spus specialistul în domeniu.
Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.