Alexandru Rafila, despre valurile 5 și 6: „Vor exista, dar vor fi mici şi nu vor avea un efect similar”


Rafila este de părere că pandemia ar putea lua sfârșit până în luna martie, deoarece noile valuri vor dura mai puțin.


In articol:

Invitat în platoul unei emisiuni, vicepreședintele PSD a confirmat că pandemia ar putea ajunge la final până în primăvară, mai exact în luna martie, fiindcă noile valuri vor dura mai puțin, făcând referire la valul 5 și 6.

De asemenea, Alexandru Rafila a fost rugat să ofere explicații în ceea ce privesc declarațiile recente ale oficialilor conform cărora totul se va sfârși până în luna martie, anul viitor: „Cred la fel. Valul 5 sau 6 vor exista, dar vor fi mici şi nu vor avea un efect similar. Preocuparea este cât timp vom rămâne la aceste valori mari. Dacă mai stăm două sau trei săptămâni cu 16-17 mii de cazuri zilnic va fi o mare dramă pentru că sistemul de sănătate este deja depăşit şi sincer să fiu nu ştiu ce putem face”, a răspuns acesta.

Citeste si: România intră din nou în carantină? Care sunt deciziile pe care le-au luat oficialii

Certificatul verde, o soluție pentru criza medicală

Vicepreședintele PSD a subliniat faptul că orice măsură implementată de autorități, fie că este vorba despre carantină, certificat verde sau altă restricție, trebuie să fie acceptată de toți oamenii. Mai mult decât atât, cei care transmit aceste noi măsuri trebuie să reprezinte o mare sursă de încredere pentru români.

„Orice măsură în ţara asta, carantina, certificatul verde, certificatul albastru, orice măsură va fi luată trebuie să fie acceptabilă pentru oameni. Să înţeleagă de ce se ia acea măsură şi cei care iau acea măsură trebuie să fie oameni care să transmită încredere.

Dacă vor fi în continuare amestecate (…) nimeni nu va aplica aceste masuri. Dincolo de faptul că sunt contradictorii.

INSP zice carantină, Cîţu zice certificat verde la farmacie. Lucruri inaplicabile. Eu nu cred că părinţii, bunicii au nevoie de certificat verde ca să meargă să îşi cumpere medicamente, lapte sau pâine”, a completat Alexandru Rafila.

Citeste si: Bucureștiul ar putea intra în carantină! Declarațiile lui Florin Cîțu, după ce rata de infectare a trecut de 15 la mie

Rafila spune că pandemia ar putea lua sfârșit până în martie

Rafila spune că pandemia ar putea lua sfârșit până în martie

[Sursa foto: PixaBay]

Florin Cîțu nu ia în calcul carantinarea Capitalei

Premierul interimar este de părere că o soluție mai bună decât carantina zonală este implementarea certificatului verde pentru accesul la toate activitățile economice care prevăd intrarea în contact cu persoane: „Nu în acest moment, nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uită la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului.  La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”.


Abonează-te pe

Citește și:

Cercetătorul Octavian Jurma cere instituirea stării de urgență: „Pentru spitale va fi un coşmar toată luna octombrie”

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Vom avea o iarnă grea! Numărul blocurilor fără apă caldă și căldură crește de la o zi la alta

NOUTATE: Cine este, cu adevărat, MELLINA (Mădălina Dumitru). Biografia concurentei de la Bravo, ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Horoscop weekend 4 - 5 decembrie 2021. Află ce zodie are succes pe toate planurile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

PORTRET - ADINA HALAS HUGEANU: Cine este și ce profesie are concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri