Alexandru Rafila, despre concediile românilor: "E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo"


Alexandru Rafila, președintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Executiv al OMS, a vorbit despre situaţia epidemiei de coronavirus din România.

“Trebuie să renunțăm la măsurile de protecție individuală și să revenim la un comportament care poate favoriza transmiterea virusului”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila aduce reproșuri Chinei: „Infecția putea fi mai bine controlată”

“Nu există niciun fel de informație obiectivă care să arate că transmisibilitatea e mai mică în această perioadă. E posibil ca sezonul cald să afecteze transmisibilitatea, dar virusul în sine nu și-a schimbat caracteristicile. E mult mai important să rămânem pe trend descendent decât să facem experimente, prin care renunțăm la măsurile de protecție și să constatăm eventual că apar focare”, a precizat profesorul Rafila, într-o intervenţie pentru Digi24.

Citeste si: Al doilea val de coronavirus în Europa: „Nu este momentul să vă relaxați complet”

“E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară. Deplasările în marea majoritate vor fi cu autoturisme individuale, ceea ce limitează transmiterea infecției. La începutul pandemiei multe dintre cazuri au fost semnalate în călătoria pe această rută (aviatică – n.red.), nu știu dacă din avion, dar cu siguranță în aeroport sunt puncte nevralgice”, a mai spus profesorul Rafila, potrivit digi24.ro.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Cum începem spălatul pe dinți la copiii mici? 10 întrebări și răspunsuri!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri