Alexandru Rafila, anunț despre restricțiile de Crăciun și Revelion! Este tulpina Omicron o amenințare pentru sărbătorile de iarnă?


Ministrul Sănătății vine cu noi detalii în legătură cu restricțiile de Crăciun și Revelion.


In articol:

Grupul de Comunicare Strategică anunță de câteva săptămâni bune că bilanțul Covid-19 este din ce în ce mai mic, iar acest lucru este un motiv de fericire cu atât mai mare cu cât se apropie cele mai așteptate sărbători: Crăciunul și Revelionul.

Chiar și așa, apariția variantei Omicron ridică multe semne de îngrijorare în rândul autorităților. Oragnizația Mondială a Sănătății (OMS) a desemnat Omicron ca „ variantă îngrijorătoare” la doar câteva zile după ce au fost depistate primele cazuri în sudul Africii. 

Citeste si: Octavian Jurma, semnal de alarmă în contextul apariției variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2: „Este de 5 ori mai infecţioasă!”

Alexandru Rafila, anunț despre restricțiile de Crăciun și Revelion!

Alexandru Rafila, anunț despre restricțiile de Crăciun și Revelion!

[Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila, anunț despre restricțiile de Crăciun și Revelion!

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat în urmă cu puțin timp că nu s-au luat decizii în legătură cu noi restricții care s-ar putea impune de Crăciun și Revelion. Cu toate acestea, oficialul recomandă românilor să respecte ca până acum toate măsurile de prevenție și protecție împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Mi-e greu să vă spun acum ce se va întâmpla peste 3 – 4 săptămâni, dar eu am o preocupare față de ceea ce se întâmplă în acest moment. 

Am văzut pe la Târgul de Crăciun de la Brașov că era o mare frenezie, am văzut niște concerte care nu aveau nimic de-a face cu măsuri de bază care să prevină transmiterea.

Eu cred că dacă oamenii vor să aibă niște sărbători cât mai apropiate de normalitate, ar trebui să se comporte mai precaut în această perioadă. Trebuie  văzut contextul epidemiologic, că nu o să ia nimeni vreo măsură fără să vadă care este evoluția.

Noi acum suntem în scenariul verde, dar nu contează numai asta. Contează și care este trendul, dacă trendul va fi descrescător sau crescător”, declarat Alexandru Rafila la un post de televiziune. 

Citeste si: Nostradamus, previziuni sumbre pentru anul 2022. Începe un război între cele mai puternice state din lume

Varianta Omicron, desemnată de OMS ca fiind îngrijorătoare

Varianta Omicron, desemnată de OMS ca fiind îngrijorătoare

[Sursa foto: PixaBay]

Octavian Jurma, semnal de alarmă în contextul apariției variantei Omicron

Octavian Jurma a vorbit despre tulpina Omnicron și a dezvăluit toate datele descoperite până în acest moment, menționând că noua tulpină nu trebuie tratată cu idiferență fiindcă nu este exclus să genereze un nou val pandemic. Cercetătorul amintește că doar 36% din populația țării noastre este vaccinată, astfel că îi indeamnă pe toți să facă acest pas foarte important spre vindecare completă. 

„De unde provine estimarea că Omicron este de 5x mai infecţios decât Delta? Din evaluarea ratei de dislocare a tulpinii precedente cum sunt cele din imagine. Probabil că estimarea finală a ratei de reproducere va fi semnificativ mai scăzută, însă aceleaşi metode au prognozat că Delta este cu 70% mai infecţioasă decât Alpha. 

Dacă  Delta a produs un asemenea dezastru în România, cu un avantaj de 50% faţă de Alpha, va imaginaţi ce ravagii poate face Omicron şi cu un avantaj de „doar” 100% faţă de Delta. 

Citeste si: Moment unic în România: Prima femeie pe o bancnotă, după o campanie revoluționară, susţinută de numeroase personalităţi

Varianta Omicron, desemnată de OMS ca fiind îngrijorătoare

Varianta Omicron, desemnată de OMS ca fiind îngrijorătoare

[Sursa foto: PixaBay]

Asta înseamnă că Omicron infectează în medie de 5 ori mai uşor populaţie care a trecut deja printr-un boală într-o ţară cu rată scăzută de vaccinare (adică o populaţie similară cu România). 

Deci  încă nu ştim dacă Omicron este o veste proastă pentru toată Europa, doar că este o veste mai proastă pentru România decât este pentru Africa de Sud (noi avem o populaţie mult mai îmbătrânita şi mai vulnerabilă). Există semne că Omicron se răspândeşte cu rapiditate în Europa şi prin urmare este foarte posibil că următorul val va fi produs de Omicron”, a declarat Octavian Jurma. 


Abonează-te pe

Citește și:

Ruby, dezvăluiri despre posibilitatea de a deveni mămică: „Nu voi sta nicio secundă departe de copii”

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

Ea este cea mai mare admiratoare a lui Victor Slav! Cine este femeia care îi trimite mesaje dulci la fiecare postare

Gina Pistol, adevărul despre viața de mămică: „Toate femeile s-au conectat cu copilul și la mine nu era așa!”

CITEȘTE: Cine este RADU ITU. Biografie: data nașterii, afacere, iubită

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este RADU VÂLCAN. Biografie: data nașterii, vârstă, căsătorii , copii, carieră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri