Guvernul are în vedere adoptarea unei măsuri pentru pensionarii cu venituri mici și medii.
Se anunță o veste bună pentru pensionarii cu venituri mici și medii. Guvernul României intenționează să adopte o serie de măsuri economice menite să vină în ajutorul pensionarilor, iar printre acestea se enumeră și prelungirea plafonării prețurilor la energie. Guvernul urmează să ia în discuție un act legislativ ce vizează acordarea unui sprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mici și medii, iar această măsură are rolul de a compensa creșterea anumitor costuri și de a asigura un nivel decent de protecție socială pentru anumite categorii de persoane.
Ajutoarele disponibile în 2025 pentru pensionarii cu venituri mici
Citește și: Veste bună pentru mame! Ce stimulente financiare primesc nou-născuții de la stat în primii ani de viață
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Se anunță înghețarea pensiilor? Ce urmează să primească cei cu pensiile mai mici de 2.700 de lei
Plafonarea prețurilor la energie electrică ar trebui să expire la data de 31 martie, însă există posibilitatea ca aceasta să fie prelungită până la sfârșitul anului 2025, pentru a veni în ajutorul persoanelor cu venituri mici. Se iau în calcul și alte proiecte de ordonanță de urgență, unul dintre ele fiind propus de Ministerul Energiei, iar acest act normativ prevede acordarea de ajutoare de stat pentru campaniile care activează în domeniul mineritului,
industria producătoare de mase plastice și prelucrării lemnului. Marcel Ciolacu a vorbit despre importanța fondurilor europene, iar în cadrul dezbaterilor asupra bugetului de stat pentru anul 2025, acesta a ținut să menționeze că suma provenită din fonduri europene este cea mai mare din momentul în care România a aderat la Uniunea Europeană. Fiecare minister și autoritate publică are responsabilitatea de a utiliza eficient fiecare resursă disponibilă, astfel încât fondurile să fie cheltuite în scop optim pentru susținerea economiei și categoriilor sociale vulnerabile din țara noastră. „Unii spun că este un buget de austeritate. Ceilalți spun că, dimpotrivă, este un buget optimist şi că statul cheltuie prea mult. Austeritate înseamnă ce s-a făcut în 2010: s-au tăiat salariile bugetarilor şi pensiile, s-a mărit TVA-ul și s-au luat bani cu împrumut de la FMI. Noi nu ne atingem de veniturile aflate în plată ale românilor. Nici la pensii, unde anul trecut a existat o creștere medie de 40%, nici la salarii unde a existat o majorare anuală de aproape 25%.