Ajutoare financiare pentru elevii și studenții defavorizați! Ce sume se pun la bătaie


Elevii și studenții defavorizați vor putea beneficia, în luna august, de tichete în valoare de 200 de euro pentru a putea achiziționa un calculator.


In articol:

„EURO 200” este un program care vizează elevii și studenții, derulat încă din anul 2004. Studenții cu vârste până în 26 de ani, care urmează programe în cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate în România și provin din familii care au un venit brut de maxim 250 de lei pe membru, vor putea beneficia de un ajutor special din partea statului român, care constă în tichete în valoare de 200 de euro pentru a putea achiziționa un calculator.

2.134 de elevi şi studenţi vor putea să beneficieze de aceste ajutoare financiare, potrivit Ordinului Ministerului Educaţiei 4.204/2021, publicat în Monitorul Oficial.

Ajutoare financiare pentru elevii și studenții defavorizați

Anul acesta, bonurile vor fi distribuite în perioada 20 august- 27 august și  calculatoarele vor putea fi achiziționate în perioada 20 august – 15 octombrie. 

Citeste si: Raluca Turcan anunță ce se va întâmpla cu alocațiile în 2022 și cu cât vor crește pensiile

Sorin Cîmpeanu, declarații despre programul „România Educată”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a oferit detalii despre programul „România Educată”. Acesta se adresează în special elevilor care nu au dat sau nu au trecut examenul de Bacalaureat.

Ministrul a făcut declarații despre colegiile universitare care urmează să funcționeze în paralel cu şcolile postlicealele. 

Ajutoare financiare pentru elevii și studenții defavorizați

„Sunt colegii de învățământ terțiar nonuniversitar în care avem de-a face cu elevi și nu cu studenți. E prima observație. Calificarea obținută este exact aceeași ca în învățământul postliceal, de nivel 5.

Dintotdeauna în învățământul postliceal au fost admiși absolvenți de liceu fără diplomă de Bacalaureat. Funcționează pe lângă universități aceste colegii, pentru a beneficia de expertiza și baza materială extinsă a universităților, fără posibilitatea de acces la nivel licență sau nicidecum mai sus la master și doctorat, în absența diplomei de Bacalaureat.

Citeste si: Când se vor întoarce toți copiii la școală?! Ministrul Educației spune adevărul

Ei nu sunt studenți, sunt elevi. Colegiile sunt unități de învățământ preuniversitar, înscrise în rețeaua de învățământ preuniversitar și evaluate de către ARACIP, și nu de către ARACIS.

Această calificare există în sistemul de învățământ german, austriac și în alte state și e foarte apreciată.

Fără diplomă de bacalaureat. Și e foarte apreciată, pentru că oferă o calificare de nivel postliceal necesară pe piața muncii”,  a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru EduPedu.ro.

Citeste si: Studiu. De ce femeile sunt mai afectate de pandemie decât bărbații. Explicațiile cercetătorilor

 


Abonează-te pe

Citește și:

//SĂGETĂTOR// Horoscop pentru luna AUGUST 2021. Nativii zodiei Săgetător pot primi bani împrumutaţi în trecut!

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

//PREVIZIUNI// Horoscop SĂPTĂMÂNAL: 26 iulie - 1 august 2021. O zodie poate primi o surpriză neaşteptată!

//DESCOPERĂ// Modele de unghii de toamnă. Idei de manichiură la modă în 2021

//DESCOPERĂ// Cura de slăbire cu mere. 10 kg în 7 zile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

//DESCOPERĂ// Cine este OANA MARICA. Biografie: data nașterii, relații amoroase, carieră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri