Ajutoare financiare pentru elevii și studenții defavorizați! Ce sume se pun la bătaieElevii și studenții defavorizați vor putea beneficia, în luna august, de tichete în valoare de 200 de euro pentru a putea achiziționa un calculator.


In articol:

„EURO 200” este un program care vizează elevii și studenții, derulat încă din anul 2004. Studenții cu vârste până în 26 de ani, care urmează programe în cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate în România și provin din familii care au un venit brut de maxim 250 de lei pe membru, vor putea beneficia de un ajutor special din partea statului român, care constă în tichete în valoare de 200 de euro pentru a putea achiziționa un calculator.

2.134 de elevi şi studenţi vor putea să beneficieze de aceste ajutoare financiare, potrivit Ordinului Ministerului Educaţiei 4.204/2021, publicat în Monitorul Oficial.

Ajutoare financiare pentru elevii și studenții defavorizați

Anul acesta, bonurile vor fi distribuite în perioada 20 august- 27 august și  calculatoarele vor putea fi achiziționate în perioada 20 august – 15 octombrie. 

Citeste si: Raluca Turcan anunță ce se va întâmpla cu alocațiile în 2022 și cu cât vor crește pensiile

Sorin Cîmpeanu, declarații despre programul „România Educată”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a oferit detalii despre programul „România Educată”. Acesta se adresează în special elevilor care nu au dat sau nu au trecut examenul de Bacalaureat.

Citeste si: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație- wowbiz.ro

Citeste si: Deea Maxer, pregătită să înceapă o nouă etapă din viața sa. Ce schimbări vrea să facă după divorțul de tatăl copiilor ei, Dinu Maxer- radioimpuls.ro

Ministrul a făcut declarații despre colegiile universitare care urmează să funcționeze în paralel cu şcolile postlicealele. 

Ajutoare financiare pentru elevii și studenții defavorizați

„Sunt colegii de învățământ terțiar nonuniversitar în care avem de-a face cu elevi și nu cu studenți. E prima observație. Calificarea obținută este exact aceeași ca în învățământul postliceal, de nivel 5.

Dintotdeauna în învățământul postliceal au fost admiși absolvenți de liceu fără diplomă de Bacalaureat. Funcționează

pe lângă universități aceste colegii, pentru a beneficia de expertiza și baza materială extinsă a universităților, fără posibilitatea de acces la nivel licență sau nicidecum mai sus la master și doctorat, în absența diplomei de Bacalaureat.

Citeste si: Când se vor întoarce toți copiii la școală?! Ministrul Educației spune adevărul

Citeste si: Vlăduța Lupău a pășit, din nou, în cabinetul medicului estetician. La ce intervenție a apelat îndrăgita artistă- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?- stirilekanald.ro

Ei nu sunt studenți, sunt elevi. Colegiile sunt unități de învățământ preuniversitar, înscrise în rețeaua de învățământ preuniversitar și evaluate de către ARACIP, și nu de către ARACIS.

Această calificare există în sistemul de învățământ german, austriac și în alte state și e foarte apreciată. Fără diplomă de bacalaureat. Și e foarte apreciată, pentru că oferă o calificare de nivel postliceal necesară pe piața muncii”,  a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru EduPedu.ro.

Citeste si: Studiu. De ce femeile sunt mai afectate de pandemie decât bărbații. Explicațiile cercetătorilor

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Ionuț Dolănescu. „Dețin și drepturile de autor ale marelui artist Ion Dolănescu”

Ce trebuie să mănânci dacă ții post. Care sunt alimentele care te ajută să te menții în formă

Iubita lui Damian Drăghici, despre diferența de vârstă dintre ei: 'Eu am vreo 56 de ani și el 15...' - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox? - stirilekanald.ro

Şengül din serialul Totul pentru familia mea, în postura neașteptată de cameraman! Iată cum a fost surprinsă recent celebra actriță Fadik Sevin Atasoy pe platourile de filmare!... - kanald.ro

Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe,... - radioimpuls.ro

EDU.RO Subiecte simulare BAC 2023. Ministerul Educației publicat subiectele la Chimie, Biologie, Fizică și Informatică UPDATE - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment
Cine sunt cele 10 concurente care vor intra în cea mai frumoasă competiție “Bravo, ai stil!” sezonul 8, la Kanal D2
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri