Ai urmat o dietă drastică sau ai slăbit brusc în urma unei intervenții de micșorare a stomacului? Iată cum poți scăpa de surplusul de piele! Sfaturi esenţiale de la specialistul kfetele.ro!

Ai urmat o dietă drastică sau ai slăbit brusc în urma unei intervenții de micșorare a stomacului? Iată cum poți scăpa de surplusul de piele! Sfaturi esenţiale de la specialistul kfetele.ro!
Ai urmat o dietă drastică sau ai slăbit brusc în urma unei intervenții de micșorare a stomacului? Iată cum poți scăpa de surplusul de piele! Sfaturi esenţiale de la specialistul kfetele.ro!

Cum scapi de surplusul de piele cauzat de o dietă drastică? Sfaturi esenţiale de la specialistul kfetele.ro!

Atunci când slăbești brusc, fie că urmezi o dietă drastică sau că îți faci o intervenție de micșorare a stomacului, rămâi cu surplus de piele care, de cele mai multe ori, îți creează un complex.

Abdominoplastia este intervenția chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de tegument (piele) și țesut adipos (grăsime) de la nivelul abdomenului. Ea se realizează fie după așa-numitul gastric sleeve, fie după pierderi importante în greutate post-dietă.

Remodelarea conturului abdominal poate fi realizată folosind mai multe tehnici chirurgicale. În cazul în care există doar acumulare excesiva de grăsime, acesta va fi abdominoplastia/lipoabdominoplastia. Nu este un tratament împotriva obezității și nici substitut pentru diete sau exercițiile fizice. Rezultatele abdominoplastiei sunt relativ permanente deoarece acestea pot fi diminuate semnificativ în cazul variațiilor mari ale greutății corporale. Din această cauză, persoanele care doresc să urmeze o dietă în vederea scăderii în greutate sau femeile care urmează să rămână însărcinate în viitor trebuie informate în legătură cu acest considerent.

Cum scapi de surplusul de piele cauzat de o dietă drastică? "Rezultatul abdominoplastiei este vizibil aproape imediat"

Dacă există și exces de tegument (piele) care formează așa- numitul ”șorț abdominal”, prin abdominoplastie se excizează (atât grăsimea, cât și pielea în exces). În acest caz, rezultate superioare se obțin prin combinarea lipoaspirației cu abdominoplastia (lipoabdominoplastie)- spune Dr. Firass Obeidat, medic specialist în chirurgie plastică, reconstructivă și estetică.

Citeste si: Ghidul operațiilor estetice pentru sani: ce trebuie sa știi înainte de fiecare procedura

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Specialiștii mai susțin că la pacienții la care există o pierdere a tonicității musculaturii abdominale, aceasta va fi corectată în cursul intervenției chirurgicale prin plicaturarea peretelui musculo-aponevrotic.


Abdominoplastia este indicată a fi realizată persoanelor adulte, sănătoase, cu o greutate aproape de cea ideală tipului constituțional (taliei).

Persoanele sănătoase, cu aspect plăcut care doresc în mod special îmbunătățirea aspectului corporal, sunt “candidatele” perfecte pentru o astfel de procedură. Însă pacienților care suferă de diabet zaharat, hipertensiune arterială, afecțiuni cardiace sau cei care au suferit în trecut o intervenție chirurgicală la nivelul abdomenului, chirurgul plastician trebuie să le acorde o atenție deosebită- mai spune Dr.

Firass Obeidat, medic specialist în chirurgie plastică, reconstructivă și estetică.

Abdominoplastia/ lipoabdominoplastia este individualizată fiecărui pacient, luându-se în considerare mai multe aspecte printre care: excesul de țesut adipos de la nivelul peretelui abdominal, excesul de piele (”șorțul”) de la nivelul peretelui abdominal, pierderea tonusului peretelui musculo-aponevrotic abdominal.

Citeste si: NU mai mânca niciodată căpșuni dacă suferi de această boală! E foarte periculos

Această procedură nu duce la dispariția completă a vergeturilor, însă cele localizate în zonele care vor fi excizate vor fi îndepărtate. Există o mare varietate de tehnici chirurgicale de abdominoplastie, ele depinzând de corecția necesară obținerii unui rezultat optim.
Desigur, ca la multe intervenții chirurgicale, și la aceasta există posibile riscuri, ele fiind reprezentate de hematoame, seroame, infecții sau vindecare defectuoasă la nivelul zonei de incizie precum și riscurile asociate anesteziei.

Citește și: Cum arăta Sumru Yavrucuk, actrița din „Tablou de familie”, în urmă cu 10 ani? Schimbarea este radicală!- kanald.ro

Citește și: Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila- stirilekanald.ro

Cum scapi de surplusul de piele cauzat de o dietă drastică? "Edemul postoperator se reduce treptat și cicatricile postoperatorii se atenuează"

Un lucru foarte important de știut este că după finalizarea acestei intervenției chirurgicale, incizia postoperatorie este pansată și se aplică un corset elastic compresiv pentru a reduce edemul postoperator și a susține peretele abdominal. Este indicat ca acest corset să fie purtat câteva săptămâni postoperator.

In prima fază, inițială, a procesului de vindecare, poate apărea edem și disconfort local, însă pacienții sunt instruiți să se mobilizeze și deplaseze ușor cât mai curând posibil pentru a evita complicațiile, iar pozițiile și mișcările care pun în tensiune musculatura abdominală trebuie evitate. Vindecarea inițială a plăgii durează 1- 2 săptămâni, moment în care se vor extrage firele de sutură. Procesul de vindecare continuă în următoarele săptămâni, timp în care edemul postoperator se reduce treptat și cicatricile postoperatorii se atenuează.

Rezultatul abdominoplastiei este vizibil aproape imediat, însă rezultatul definitiv, este abia la câteva luni de la intervenție. Uneori este necesară trecerea unui an sau chiar mai mult pentru ca cicatricea postoperatorie să fie abia perceptibilă, alteori aceasta se poate corecta secundar. Desigur noul profil abdominal este relativ permanent atât timp cât persoana își menține constantă greutatea corpului și urmează un regim de viață sănătos bazat pe o alimentație corectă și sport.Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Tinerețe până la bătrânețe. Cum să îți întârzii menopauza cu 20 de ani. Femeile pot face acum asta și durează doar 30 de minute

Cum arătau concurentele de la Insula Iubirii înainte de operațiile estetice. Cu greu le recunoști, diferențele sunt uriașe FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”

HOROSCOP. Adevăruri ascunse și miturile nefondate despre zodii. Racii sunt sensibili, dar nu mereu

Robi își iese din minți din cauza lui Antoni și este trimis în casa fetelor! „Mă ia tensiunea!”. Aflați de la ce a pornit conflictul în episodul de marți, 23 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Bombă în cazul morții lui Andrei Versace


Cookies