Adrian Streinu-Cercel, avertisment pentru România: „Situația este scăpată de sub control”


Directorul Spitalului Matei Balș, profesorul Adrian Streinu-Cercel, consideră că pandemia este scăpată de sub control. Ce spune despre carantina națională.


In articol:

La 9 luni de la primele cazuri de Covid-19 în România, profesorul Adrian Streinu-Cercel crede că situația a scăpat de sub control.

Directorul de la Matei Balș consideră că în urmă cu trei luni ar fi fost necesar să se facă o testare în masă, astfel industria Horeca ar fi avut o șansă de supraviețuire.

Citeste si: Nelu Tătaru, despre restricțiile de sărbători! Anunț de ultimă oră

„Noi nu sunt utopici, ştim să coroborăm rezultatul testării cu nivelul de testare. Mult în urmă, acum câteva luni, prezentam nivelul de pozitivare în funcţie de nivelul de testare. Şi nivelul de pozitivare între cei internaţi şi cei din ambulator. Aceste curbe au ajuns să se întretaie cu 3 luni în urmă.

La momentul respectiv trebuia să coborâm în stradă şi să testăm, să-i împărţim în două: pe cei pozitivi să-i izolăm şi să-i tratăm, indiferent de grupa de vârstă(...) Aveam posibilitatea să le dăm celor de la HoReCa să preia, în vederea izolării, pe cei care nu aveau unde să se izoleze iar noi, partea medicală, îi puteam asista, toată lumea era mulţumită. Nu s-a făcut nimic din toate acestea”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Ce spune Adrian Streinu-Cercel despre carantinarea țării

Carantinarea României
Carantinarea României, ce spune Adrian Streinu-Cercel[Sursa foto: Hepta]

Adrian Streinu-Cercel a discutat și despre carantinarea țării. Medicul este de părere că în zadar se carantinează o localitate, deoarece regulile nu sunt respectate de cetățeni. Astfel, carantina devine inutilă.

Citeste si: Germania prelungește măsurile de combatere a pandemiei până în luna ianuarie! Ce se întâmplă de Crăciun

„Nu se poate vorbi de carantinare. Carantinare înseamnă 'nothing in, nothing out' (nimic nu intră, nimic nu iese, n.r.). Noi facem o carantinare a la Românica. Intră cine vrea, iese cine vrea, pe proprie răspundere sau fără proprie răspundere. Asta nu e carantină, e făcătură(...) până când focarul nu e închis”, a declarat medicul.

”Situația este total scăpată de sub control”

Directorul Institutului Matei Balș a mai precizat că populația trebuie să se protejeze singură, purtând masca cât e ziua de lungă.

„Este total scăpată de sub control! Avem o problemă, cum o rezolvăm? Foarte simplu: trebuie să conştientizăm faptul că putem fi purtători, că trebuie să purtăm mască de dimineaţă până seara, că nu dorim să dăm altora acest virus. Guvernul nu ne protejază. Nu sunt în campanie electorală, pe mine nu mă interesează campania, mă interesează sănătatea românilor din această ţară. Eu, în momentul de faţă, am 36 de oameni în camera de gardă care stau pe tărgi şi cărora încerc să le dau oxigen şi terapie pentru a avea o minimă şansă de supravieţuire. Despre asta vorbim în momentul de faţă. Restul este politică şi nu mă interesează", a mai explicat Streinu-Cercel.


Abonează-te pe

Citește și:

Minivacanța de 1 decembrie. Turiștii fac rezervări la munte: „De Crăciun vom avea spitalele pline”

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Germania prelungește măsurile de combatere a pandemiei până în luna ianuarie! Ce se întâmplă de Crăciun

Carmen Harra, predicții șocante pentru anul 2021: „Nenorocirea e că vin alte lucruri...”

COVID-19 Germania! Se anunță relaxarea restricțiilor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce se întâmplă dacă pui un dop de plută în frigider. Rezultatul este uimitor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri