Adevărat și fals despre ceai!


Se cunoaște faptul că ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume.


In articol:

Adevărat și fals despre ceai! Se cunoaște faptul că ceaiul este a

doua cea mai consumată băutură din lume. Nu există țară în care să nu se bea măcar o ceașcă de ceai pe zi. Ceaiul își are originile în China și este cultivat și băut de mai bine de 2000 de ani. Beneficiile sale asupra organismului și sănătății umane sunt demonstrate științific. După cum se întâmplă cu orice gen de medicament sau tratament, fie că acesta este naturist sau nu, și ceaiului i se atribuie anumite calități și defecte care pot sau nu să fie adevărate ori false.
Prezentam în cele ce urmează câteva legende care se învârt în jurul consumului de ceai, cu mențiunea dacă acestea sunt adevărate sau nu.

Adevărat și fals despre ceai!

Adevărat și fals despre ceai!

[Sursa foto: PixaBay]

Se spune despre ceai că nu este bine să îl bem fierbinte

FALS

Acest aspect des menționat despre ceai este fals. Ceaiul poate fi băut fierbinte atât cât îl suportăm, beneficiul unei temperaturi ridicate fiind că are efect vasodilatator asupra vaselor noastre capilare, mulțumită flavonoidelor pe care acesta le conține.

Este o calitate care aduce beneficii atât vara, cât și iarna. Prin dilatarea vaselor sangine capilare, senzația de căldură pe timpul rece va fi mai intensă. Cu efect opus, pe timpul verii, vasodilatarea capilarelor produce un efect răcoritor, întrucât mărește pierderile de căldură. Astfel, ceaiul este recomandat să fie băut fierbinte și în timpul caniculei.

Persoanele care au anemie trebuie să limiteze consumul de ceai

ADEVĂRAT

S-a demonstrat științific că polifenolii care se regăsesc în compoziția ceaiului se leagă chimic de fierul provenit din alimentație și împiedică astfel absorbția acestuia. Se recomandă astfel să se evite a se bea ceai înainte sau imediat după masă, în special dacă dieta zilnică nu este suficient de bogata în produse pe bază de carne, care reprezintă principala sursă de fier a organismului.

Se spune despre ceai că oferă protecție anti-carie

ADEVĂRAT

Ceaiul acționează în beneficiul nostru încă de la prima înghițitură. Substanțele care se află în componența ceaiului, în special polifenolii, împiedică bacteriile din gură să producă acizii care atacă smaltul dinților. Pentru a alina o durere de măsea, se recomandă mestecarea a câteva frunze de ceai verde.

Ceaiul poate da insomnii majore

ADEVĂRAT

Consumat în cantități foarte mari, ceaiul poate crea probleme legate de somn, deoarece în compoziția sa chimică se află 2 elemente, respectiv cafeina și teofilina. Cafeina din ceai se difuzează în organism într-un timp mai lung decât cea din cafea și are efect prelungit.

Ceaiul consumat fără lapte sau lămâie este mai sănătos

FALS

Laptele sau lămâia adăugate în ceai saturează ionii de fier și ajută la o mai bună absorbtie a acestora.

Ceaiul ne ferește de problemele cardiovasculare

ADEVĂRAT

S-a demonstrat științific că ceaiul mărește aportul zilnic de antioxidanți. Aceștia împiedică acțiunea radicalilor liberi, care sunt dușmanii ce ne îmbătrânesc înainte de vreme și care sunt asociați cu apariția afecțiunilor cardiovasculare, cataractei și cancerului.

Citeste si: Ceaiul de ceapă, remediul tău naturist pentru tuse!


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Garnitura pentru CORDON BLEU

Acuzații grave! Cine încearcă să-i fure acum averea lui Petrică Mâțu Stoian

Vremea de joi, 9 decembrie 2021, anuntul ANM: vreme mai calda!

Irina Deaconescu este însărcinată din nou! Cristian Manea va deveni tătic pentru a doua oară

Lidia Buble și Harlys Becerra s-au despărțit! Motivul pentru care cei doi îndrăgostiți și-au spus adio

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

CNSU a hotărât relaxarea restricțiilor în perioada sărbătorilor! Fără carantină de noapte și mască în spațiile deschise

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri