Actrița Olga Bucătaru s-a stins din viață pe 10 aprilie


Născută de Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie 1942, actrița Teatrului Odeon, Olga Bucătaru, s-a stins din viață vineri, 10 aprilie 2020, la Spitalul „Elias” din București, în urma unui stop cardio-respirator.


In articol:

A absolvit în 1965 Institutul Național de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, secția Actorie, la clasa prof. George Dem Loghin și un an mai târziu a debutat pe scena Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, unde a fost angajată până în anul 1973.
După un scurt interludiu la Teatrul de Stat din Satu Mare (1969-1970), în 1974 devine membră a trupei Teatrului Odeon. 

Citeste si: Helsinki din „La Casa de Papel” vorbește limba română la perfecție! Tu știai că a stat atâta timp în România?!

Cine a fost marea actriță Olga Bucătaru?

Pe scena Odeonului a avut colaborări cu regizori importanți, printre care  Dinu Cernescu  („…ESCU” de Tudor Mușatescu- 1972),  Sanda Manu  („Să nu-ți faci prăvălie cu scară” de Eugen Barbu- 1985),  Alexa Visarion  („Astă seară se joacă fără piesă” de Luigi Pirandello- 1988) sau  Cătălina Buzoianu  („Întâlnire

în pădure” de Ofelia Strahl- 1992, unde actrița Olga Bucătaru interpretează rolul fiicei, alături de  doamna Olga Tudorache).

actrita olga bucataru

Citeste si: Actrița Lee Fierro, celebră pentru rolul din "Fălci", a murit din cauza coronavirusului. Avea 91 de ani

A interpretat rolul principal în „Patima roșie" de Mihail Sorbul, regia Cristian Hadgi-Culea - 1975, iar ultimul său rol pe scena Odeonului, a fost  Mari  în spectacolul „Veronika se pregătește să moară” de Paulo Coelho, regia Gelu Colceag (data premierei: 19 octombrie 2013).

În 1972 a debutat în filmul „Bariera”, scenariu Teodor Mazilu, regia  Mircea Mureșan  și până în 1998, când ultimul rol interpretat în film este în „Trenul vieții”, regia  Radu Mihăileanu, joacă în filme regizate de  Sergiu Nicolaescu  („Oglinda”),  Mircea Daneliuc  („Cursa”),  Radu Mihăileanu („Trahir”), Constantin Vaeni („Buzduganul cu trei peceți”).

Dincolo de rolurile din teatru și film, Olga Bucătaru a fost din anul 1995 până în 2000 profesor asociat la Academia de Arte „Luceafărul” din București și începând cu anul 2001,

în aceeași instituție, a activat în chip de lector universitar.

Citeste si: Natașa Raab, probleme cumplite după ce și-a pierdut soțul: „Vreau să mor și eu...”

În anul 2002 i se acordă  Ordinul Național „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 16-22 mai 2021

Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez

BIOGRAFIE: cine este Daniela Iliescu, iubita lui Culiță Sterp | naștere, nume real, vârstă

RECOMANDARE: cură de slăbire cu zeama de varză murată

RECOMANDARE: Cura de slăbire cu pufuleți

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

TOTUL despre cine a fost Ileana Sărăroiu | naștere, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri