„Acesta este marele meu secret. Joacă un rol esențial în modularea emoțiilor și a reacțiilor la stres.” Leon Dănăilă a dezvăluit secretul longevității! Cum se menține medicul sănătos la 90 de ani?

„Acesta este marele meu secret. Joacă un rol esențial în modularea emoțiilor și a reacțiilor la stres.” Leon Dănăilă a dezvăluit secretul longevității! Cum se menține medicul sănătos la 90 de ani?
„Acesta este marele meu secret. Joacă un rol esențial în modularea emoțiilor și a reacțiilor la stres.” Leon Dănăilă a dezvăluit secretul longevității! Cum se menține medicul sănătos la 90 de ani?

Leon Dănilă a dezvăluit care este secretul longevității sale.

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici de la noi din țară, fiind specializat în medicină neurochirurgicală și salvând de-a lungul carierei sale numeroase vieți.

Cunoscutul medic a ajuns la vârsta de 90 de ani și toată lumea se întreabă care este secretul longevității sale. În cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, Leon Dănăilă a vorbit despre obiceiul care îl ajută să se mențină sănătos.

Care este secretul longevității lui Leon Dănăilă

Citește și: Cine este Leon Dănăilă. „Nu mai am nimic, apartamentul l-am vândut ca să public cărțile.”

Leon Dănăilă a dezvăluit secretul longevității! Cum se menține medicul sănătos la 90 de ani?
Leon Dănăilă[Sursa foto: Facebook]

Citește și: „Dacă la un moment dat una dintre persoane se îmbolnăvește nu poți să nu faci gesturi tot frumoase, ca și înainte, cu speranța că poate își va reveni.” Care a fost marea iubire a celebrului neurochirurg Leon Dănăilă

Leon Dănăilă a mărturisit că, în ciuda faptului că a trecut de pragul de 90 de ani, încă mai profesează ca neurochirurg. Astfel, nu numai că se menține sănătos, dar are și o prezență de spirit extraordinară, fiind conștient de fiecare activitate a sa și executând cu multă meticulozitate această meserie grea.

Cunoscutul medic a dezvăluit că în organismul fiecăruia dintre noi există un mic organ care are legătură cu toate emoțiile negative ce ne-ar putea afecta sănătatea.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Totodată, a precizat că de-a lungul vieții sale a citit biblioteci întregi, iar acest lucru l-a ajutat să-și păstreze mintea tânără, dezvăluind că de fapt cititul este secretul longevității sale.

Dragii mei, mă tot întrebați care este secretul longevității mele. Vi-l spun chiar acum!

Deși am trecut de pragul de 90 de ani, încă profesez ca neurochirurg. Și asta nu pentru că sunt special, ci pentru că am un secret pe care vi-l voi dezvălui la final. Când informațiile vin peste noi, e important să le cernem și să credem mai mult în puterea exemplului decât în vorbe goale.

Voi știați că un organ de mărimea unui sâmbure de migdală este direct răspunzător pentru: reducerea stresului, frică de zbor, starea psihică, combaterea anxietății/depresiei și chiar de inteligență emoțională a fiecăruia dintre noi?

Veți spune că este creierul, normal. Doar că aș vrea să vă vorbesc despre ceva ce se vorbește destul de rar și anume: centrul de comandă al emoțiilor noastre- Amigdala.

Acest mic nucleu în adâncul creierului nostru, joacă un rol esențial în modularea emoțiilor și a reacțiilor la stres. Este centrul care ne ajută să procesăm și să interpretăm emoțiile, influențând decisiv reacțiile noastre emoționale și comportamentale.

De asemenea, amigdala este profund implicată în procesul de neuroplasticitate, capacitatea creierului de a se remodela și adapta în răspuns la experiențe noi.

Citește și: Apar modificări la noua lege a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024: Pensionarii români stabiliți în străinătate vor trebui să trimită certificatul de viață semestrial- kanald.ro

Citește și: A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia- stirilekanald.ro

Cititul, ca activitate intelectuală stimulatoare, nu numai că îmbogățește mintea, dar joacă și un rol crucial în susținerea acestei neuroplasticității. Lectura regulată poate fi văzută nu doar ca o sursă de cunoaștere, ci și ca un exercițiu vital pentru menținerea sănătății și agilității amigdalei, contribuind astfel la o viață emoțională mai bogată și mai echilibrată.

Așadar, dragilor, acesta este marele meu secret: cititul. Și nu doar al meu. Dacă vă uitați la persoanele care la vârsta de peste 90 de ani încă își păstrează sănătatea mintală și tonusul, să știți că au citit nu doar o carte, ci biblioteci întregi. Acesta este secretul meu, dar și al lor.

Și cu riscul de a mă repetă, sunt multe persoane care vând iluzii, alegeți cu grijă de la cine învățați, pentru că cel mai bun mentor nu este cel care vorbește frumos, ci cel care îți dovedește prin puterea exemplului.”,  a scris Leon Dănăilă pe pagina sa de Facebook. 

Leon Dănăilă a vorbit despre puținele femei care practică meseria sa

Leon Dănăilă a dezvăluit secretul longevității! Cum se menține medicul sănătos la 90 de ani?
Leon Dănăilă [Sursa foto: Facebook]

Invitat în cadrul emisiunii „ 40 de întrebări cu Denise Rifai ”, difuzată pe Kanal D, Leon Dănăilă a vorbit deschis despre meseria sa, menționând faptul că de-a lungul vieții a făcut numeroase sacrificii ca să ajungă în punctul în care se află în prezent. Ulterior, acesta a ținut să precizeze că sacrificiile respective nu ar fi putut fi făcute de o femeie, iar acesta este principalul motiv pentru care sunt foarte puține femei neurochirurg.

  „Sunt ramuri chirurgicale mai puțin stresante. Eu, ca bărbat, la început când am venit la neurochirurgie, făceam câte 20 de gărzi pe lună. Stăteam tot timpul ca să pot învăța. Din urgență înveți foarte multe. Acolo îți vin noaptea și trebuie să intervii imediat. N-am văzut nicio femeie profesor să fie de neurochirurgie sau de chirurgie cardiacă. Femeia are atâtea treburi de făcut acasă. E o meserie foarte grea și dacă nu operezi și zi și noapte... Eu când veneam acasă, și la 00:00, și în sărbători, în concediu, mă duceam la spital. O femeie nu poți să o abuzezi așa la orice oră să se ducă de acasă .”, a spus Leon Dănăilă.Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

„Mama lui Armin mi-a dat unele dintre rochiile ei din tinerețe, să le port și să mă învețe, uite fă-ți așa părul, uite așa să te machiezi.” Mama lui Armin Nicoară, un model pentru Claudia Puican

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Câți bani face, de fapt, Selly și cum a pierdut 100.000 euro în afaceri: ”Din greșeli înveți”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Meserii căutate fără Bac. Ce joburi poți face, în 2024, dacă nu ai luat diploma de Bacalaureat

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies