Accesul la întreruperile de sarcină poate fi interzis pe o perioadă de 50 de ani


O hotărâre arata că dreptul la avort poate fi o reală problemă în perioada următoare


In articol:

Un proiect de hotărâre realizat de Curtea Supremă din SUA ameninţă să anuleze 50 de ani de acces liber pentru intreruperile de sarcină. Aceste efecte se răsfrâng inclusiv asupra Europei. Activiştii au reluat proiectul şi au realizat prin propriile eforturi restricţionarea accesului pentru avorturi.

Europa este privită mereu că o ‘poarta deschisă” către uşurinţa accesului la întreruperile de sarcină, conform unei analize a Politico Europe. În anul 2020, Parlamentul European a declarat că accesul la avort trebuie realizat în condiţii de siguranţă, ca fiind un drept fundamental al omului. În prezent, în Europa, accesul la avort variază foarte mult.

Ţările UE permit avortul în primele trei luni de sarcină.

Ţările din nordul Europei sunt printre primele care au legalizat avortul pe continent şi sunt cele mai liberale, atunci când vine vorba despre acest acces.

În Matla avortul este total interzis

Citeste si: Semne în funcție de zodie că începe să se îndrăgostească

Vatamarea fatului

Citeste si: Ce să nu faci înainte de a dona sânge

În Malta sunt cele mai stricte legi în privinţa întreruperilor de sarcină. Aici, avortul este strict interzis în orice circumstanţă. Femeile trebuie să găsească alte mijloace pentru a pune în aplicare o întrerupere de sarcină. Ele îşi comandă online pastille pentru a avorta, iar altele călătoresc în străinatate pentru a putea face un astfel de demers.

Alte țări în care avortul este interzis sunt: Congo, Djibouti, Guineea-Bissau, Madagascar, Republica Democrată Congo, Nicaragua, Surinam, Haiti, Republica Dominicană sau statul insular Palau din Oceania.

În Italia, ţara unde a fost inventată pizza, aproximativ 70% de gincologi refuză să ofere servicii pentru întreruperile de sarcină. Motivele sunt legate de raţiunile de conştiinţă persoanala. Organizația internațională Human Rights Watch a observant ca multe dintre femei aleg alte țări pentru a putea realiza intervenţia.

Care este situaţia accesului pentru întreruperilor de sarcină din America

Citeste si: Ce poți să mănânci când alăptezi. Care sunt alimentele permise?

Tari in care avortul e interzis

În anul 1973, America a autorizat o hotărâre a Curții Supreme a SUA („Roe v. Wade”), prin care au fost eliminate restricţiile plasate asupra avortului.

Conform Organizației Istoricilor Americani, Donald Trump, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a susţinut că femeile trebuie să primească pedepse, în situaţia în care avorturile ar deveni ilegale în Statele Unite. Tot el şi-a retras ulterior afirmaţia făcută, dar a participat în 2020 la un marş împotriva avortului. Aşa a devenit primul preşedinte american care aluat parte la o asemenea demonstraţie.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să folosești uleiul de măsline împotriva celulitei și a vergeturilor

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Semne în funcție de zodie că începe să se îndrăgostească

Cum arată Phil Collins la 71 de ani. În urma unei operații nu și-a mai recuperat complet funcțiile nervoase. "Nu mai pot. Abia ţin o baghetă în mână!”

Carmen Iohannis, criticată dur pentru ținuta purtată la întâlnirea cu Jill Biden! A apărut în aceeași rochie și la alegerile din 2020: „Rochii din alea ieftine de la piață!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

„Nunta nu trebuia să aibă loc”. Ce decizie a luat Ana Baniciu, după ce mama ei a murit

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri