„A rămas corigent de șapte ori. Era prieten cu paharul. Face pe teoreticianul și marele dascăl.” Gheorghe Turda, atac dur la adresa lui Grigore Leșe. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi?

„A rămas corigent de șapte ori. Era prieten cu paharul. Face pe teoreticianul și marele dascăl.” Gheorghe Turda, atac dur la adresa lui Grigore Leșe. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi?
„A rămas corigent de șapte ori. Era prieten cu paharul. Face pe teoreticianul și marele dascăl.” Gheorghe Turda, atac dur la adresa lui Grigore Leșe. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi?

Gheorghe Turda a avut cuvinte dure de spus la adresa lui Grigore Leșe.

Gheorghe Turda este genul de interpret muzical care spune mereu lucrurilor pe nume și nu se sfiește să vorbească de fiecare dată când îl deranjează cineva. De data aceasta, însă, folcloristul a iscat un adevărat scandal, aducându-i colegului său de breaslă, Grigore Leșe, cuvinte jignitoare.

Gheorghe Turda a luat foc după ce Grigore Leșe a spus că piesa „Așa-i românul” este din folclorul maghiar

Citește și: “Fericirea nu costă nimic, pentru că o obții când ești în singurătate, după părerea mea! Lucrurile nu sunt așa simple, dar viața este frumoasă și mergem înainte.” Cum vede artistul Grigore Leșe fericirea, la vârsta de 69 de ani

Gheorghe Turda, atac dur la adresa lui Grigore Leșe. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi?
Gheorghe Turda[Sursa foto: Facebook]

Citește și: „Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi? Saveta Bogdan vrea să-și facă reclamă.” Gheorghe Turda, atac dur la adresa Savetei Bogdan, după ce artista a declarat că a cerut-o în căsătorie

Totul a început de la afirmațiile lui Grigore Leșe conform cărora piesa „Așa-i românul” ar proveni din folclorul maghiar. La auzul acestor vorbe, Gheorghe Turda a sărit ca ars și a ținut cu orice preț să clarifice situația.

Nicio relevanță pentru publicul larg! El poartă costum unguresc, de aceea ține cu ei. Nu are nimic românește din locul lui, nici măcar veșmintele lui. Ținuta e ungurească toată! Părintele Gagea a lansat prima dată cântecul acesta, la Cenaclul Flacăra.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Iar eu, în 1970, când Furdui sau Veta încă nici nu se născuseră, eu eram student la Cluj. Nu era 1 Decembrie atunci, era 24 ianuarie. Era Unirea mică. Și eu, Gheorghe Turda cu Dumitru Fărcaș, în centrul orașului Cluj, lângă statuie, după ce am cântat această piesă, am fost bumbăciți de unguri cu bulgări de zăpadă și pietre în bulgăre.

Eu cântam cu Fărcaș. ”, a declarat Gheorghe Turda pentru Viva.ro.

Pe lângă atacul la adresa lui Grigore Leșe, Gheorghe Turda a lansat un atac și la adresa lui Nicolae Furdui Iancu, despre care spune că ar fi înregistrat pe un ton fals acest cântec patriotic.

Atunci s-a lansat acest cântec patriotic, nu în 1989. Acesta e adevărul.

Putem face o discuție foarte importantă. Și Veta cu Furdui au venit după mine. Eu spun adevărul. Iar el cântă și fals. Toate imprimările lui sunt cum sunt.

Cântă pe lângă ton. Mă mir că inginerul de sunet nu avea ureche muzicală. Cum să dai drumul așa o piesă care a devenit atât de cunoscută în acest fel? Cum să o dai cântată fals? Numai eu spun treaba asta, ceilalți nu au curaj să spună.

Dar eu spun adevărul. ”, a mai declarat Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda susține că Grigore Leșe ar fi rămas corigent de șapte ori la Conservator

Gheorghe Turda, atac dur la adresa lui Grigore Leșe. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi?
Grigore Leșe[Sursa foto: Facebook]

Citește și: A murit actrița Shannen Doherty cunoscută drept Brenda din „Beverly Hills 90210”: Aceasta suferea de cancer- kanald.ro

Citește și: "Era întins pe jos, cu un glonț în cap". Mărturia medicului care a încercat să-l resusciteze pe spectatorul împușcat la mitingul lui Trump- stirilekanald.ro

Atacul la adresa lui Grigore Leșe nu s-a oprit, însă, aici. Folcloristul susține că Leșe nu prea trecea pe la ore și avea probleme cu alcoolul, fapt care a dus la corigență de șapte ori pe vremea când acesta era student la Conservator.

 „E melodie românească, nicidecum ungurească. Pentru că ei nu au de unde să știe, ardelenii, că e muzică ungurească. El nu știe vioara, știe doar teoria. El a rămas corigent de șapte ori la Conservator, nu o dată. De șapte ori a rămas repetent! De abia l-a trecut profesorul meu de canto.

Era rector pe atunci. Pentru că Leșe era prieten cu paharul și nu prea venea pe la ore. Și atunci a rămas repetent de șapte ori. Toată lumea știe asta! Și el face pe teoreticianul și marele dascăl. Hai să fim seroși! Să nu se pună nimeni cu Turda, că eu le spun la toți, spun adevărul. Pentru că ei le înfloresc în felul lor.”,  a mai declarat Gheorghe Turda, pentru sursa mai sus menționată. Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

„M-au luat fiorii, m-au trecut câteva lacrimi.” Geta Sterp, gest impresionant într-o biserică! Sora lui Culiță și soțul au fost opriți de doi tineri

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Cine este atacatorul lui Donald Trump. Fostul președinte american a fost atins de un glonţ la urechea dreaptă

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Diana Maria Cazacu, fata de 19 ani atacată de urs, a fost îngropată azi: Aceasta a fost înmormântată în rochie de mireasă, în aceeași criptă cu bunicul ei

Momentul când atacatorul lui Trump e ÎMPUȘCAT în cap de un lunetist


Cookies