9 alimente care sunt bune de mâncat înainte de a dormi

alimentatie inainte de dormit
Alimentație corectă

Somnul este extrem de important pentru sănătate, însă pentru a beneficia de un somn liniștit, este esențial să luăm în calcul diverse aspecte. Ceea ce mâncăm pe parcursul zilei, și în special la cină, ne poate influența modul în care vom dormi.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt cele 9 alimente pe care le poți consuma înainte de culcare, dar și ce beneficii au acestea asupra organismului tău.

Curcan

Citește și: Aerobic sau fitness? Ce sa alegi în funcție de obiectivele tale

ce sa mananci inainte de somn
Ce să mănânci înainte de somn[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Descoperind puterea nutrițională a cepei. Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci ceapă în fiecare zi

Este important ca ultima masă din zi să nu fie una grea, pentru a nu ne îngreuna digestia din timpul somnului. Așadar, în cazul în care vrei să consumi carne la cină, evită carnea de vită sau de porc, sau cea prăjită. Curcanul este o alegere foarte bună, datorită aportului de aminoacizi numiți triptofani, cunoscuți pentru cantitatea de melatonină, ce ajută la un somn liniștitor. De asemenea, curcanul este bogat în vitaminele B6, B12 și seleniu. 

Migdale

alimente inainte de somn
Alimente înainte de somn[Sursa foto: Freepik]

De multe ori tindem să avem poftă de ceva de ronțăit în timp ce ne uităm la un film, înainte de somn. Aceste snack-uri nu doar că ne vor îngreuna procesul de adormire, ci și ne vor da kilograme în plus. Așadar, poți înlocui snack-urile nocive cu câteva migdale. Acestea reprezintă sursă excelentă de melatonină, calciu și magneziu. Vitaminele încurajează relaxarea mușchilor, oferind capacitatea unui somn mai liniștitor.

Vișine

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Bogate în multe vitamine, vișinele pot fi consumate fără nicio problemă seara, înainte de somn. Cu toate acestea, este important să fim atenți la cantitate, deoarece fructele pot fi inamicii dietei noastre, dacă sunt consumate în cantități prea mari.

Vișinele sunt excelente și pentru prevenirea bolilor inflamatorii și cardiovasculare. În special dacă practici un sport înainte, este recomandat să bei un suc de vișine înainte de culcare.

Ceai de mușețel

mancare inainte de somn
Mâncare înainte de somn[Sursa foto: Freepik]

Ceaiurile sunt cunoscute pentru capacitatea lor de liniștire și relaxare. În special în sezonul rece, multe persoane obișnuiesc să bea un ceai înainte de somn. Nu doar că această băutură te hidratează, dar te și ajută să adormi mai ușor, mai ales dacă te confrunți cu insomnii.

Totuși, evită să adaugi miere sau zahăr seara, pentru a nu acumula kilograme în plus. Ceaiul de mușețel conține o mulțime de antioxidanți și te ajută pentru întărirea sistemului imunitar.

Kiwi

fructe inainte de somn
Kiwi[Sursa foto: Freepik]

Kiwi este unul dintre fructele ce pot fi consumate fără nicio problemă înainte cu puțin timp de culcare. Bogat în vitamina C și antioxidanți, acest fruct nu conține multe calorii și este perfect pentru persoanele care se confruntă cu probleme în timpul somnului și cărora le este greu să adoarmă.

Nuci

ce sa mananci seara inainte de culcare
Ce să mănânci seara înainte de culcare[Sursa foto: Freepik]

Nucile sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra creierului. Așadar, acestea pot fi consumate pe post de snack înainte de culcare, deoarece au capacitatea de a ne relaxa mintea, putând să adormim mult mai ușor.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Fistic

ce sa mananci inainte de culcare
Ce să mănânci înainte de culcare[Sursa foto: Freepik]

Fisticul este bogat în nutrienți și antioxidanți și este și prietenos cu silueta, mai ales dacă optezi pentru varianta fără sare. Acest snack este bogat în melatonină, hormonul ce te va ajuta să scapi de insomnie și să adormi mai rapid.

Goji

alimente bune de mancat seara
Alimente bune de mancat seara[Sursa foto: Freepik]

Bogat în antioxidanți, goji este esențial pentru sănătatea ta, nu doar pentru că te va ajuta să ai un somn mai bun, ci și pentru faptul că are un rol important în sănătatea pielii. Sucul din fructe de goji este util pentru persoanele care vor să se simtă relaxați și liniștiți înainte de somn.

Iaurt

ce se mananca seara la cina
Ce se mănâncă seara la cină[Sursa foto: Freepik]

Iaurtul este printre puținele lactate ce sunt recomandate a fi consumate seara. Un iaurt cu puține fructe sau cereale poate reprezenta o cină grozavă, mai ales dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus. De asemenea, iaurtul va împiedica senzația de poftă de mâncare imediat după ce te trezești.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață. 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic struguri. Descoperă beneficiile uimitoare ale acestui fruct!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies