6 motive pentru care bărbații își ascund sentimentele


Iată care sunt motivele pentru care bărbații aleg să își ascundă sentimentele în fața partenerei.


In articol:

Majoritatea bărbaților au tendința de a-și ascunde sentimentele din varii motive, pe care femeile nu le pot înțelege adesea. Cauzele acestui comportament sunt legate fie de copilăria și educația bărbatului, fie de personalitatea acestuia și decizia voluntară de a-și ascunde emoțiile.

Înainte de a-i reproșa bărbatului de lângă tine că tinde să-și mascheze sentimentele, trebuie să-ți analizezi propriul comportament. Dacă ești mult prea deschisă și ai tendința de a vorbi despre sentimentele tale oricând prinzi ocazia, s-ar putea să contribui la inhibarea partenerului în acest sens.

Citeste si: Relațiile de durată au la bază două trăsături. Care sunt acestea

6 motive pentru care bărbații își ascund sentimentele

6 motive pentru care bărbații își ascund sentimentele

1.Le e teamă că vor pierde controlul

Majoritatea bărbaților consideră că recunoașterea sentimentelor le va aduce un plus de vulnerabilitate în fața femeii, riscând astfel să-și piardă poziția dominantă.

Unii asociază relația cu o întrecere și expunerea sentimentelor reprezintă pentru ei pierderea cursei.

2.Presiunile sociale și preconcepțiile despre masculinitate

Încă de mici, li se implementează băieților ideea că doar fetele plâng, în timp ce masculii trebuie să fie tăcuți și puternici. În fața prietenilor mai ales, bărbații își vor ascunde sentimentele și vor dori să le demonstreze că ei dețin controlul în relație.

Părerile acestora pot afecta adesea în mod semnificativ relația cu partenera de viață.

Citeste si: 6 zodii care pot fi suflete pereche pentru zodia Vărsător

3.Teama de a fi vulnerabili

Bărbații își doresc să dețină controlul în relație, de aceea tind să înmagazineze sentimentele într-un anume loc din interiorul lor, din teama de a nu deveni vulnerabili. Acest loc poate fi asemănat cu un lac de acumulare și astfel, în cazul în care apar fisuri și sentimentele se revarsă, daunele vor fi mari, în percepția lor.

Conform specialiștilor, teama de vulnerabilitate intervine în cazul bărbaților care au suferit traume în trecut sau experiențe în care, după ce și-au mărturisit sentimentele, au fost refuzați sau batjocoriți. De aceea, aceștia și-au creat un sistem de apărare, lăsând cu greu emoțiile să iasă la suprafață.

de ce isi ascund barbatii sentimentele

4.Frica de a fi respinși

Majoritatea bărbaților așteaptă ca femeia să spună prima ,,te iubesc” din frica de a fi respinși. Astfel, i se confirmă că ea a lăsat garda jos și în cazul în care sentimentele sunt împărtășite, el își va lăsa emoțiile să iasă la suprafață. Aceleași motive stau la baza situațiilor în care bărbatul evită să îi spună partenerei cuvintele pe care ea își dorește să le audă. Frica de a fi respins poate fi consecința unor despărțiri dureroase și singurul mod prin care îl poți determina să lase garda jos este prin sinceritate și transparență. Nu încerca să inițiezi jocuri prin care să-l provoci să-și recunoasă sentimentele, fii alături de el, ascultă-l și lucrurile vor veni de la sine.

Citeste si: Cele mai frumoase romane de dragoste care au ajuns bestseller

5.Formează legături emoționale în timp

Specialiștii au demonstrat prin studii biologice și psihologice că bărbații dezvoltă atașamente emoționale într-un mod diferit față de femei.
Astfel că, pentru reprezentanții sexului tare o legătură emoțională poate să evolueze nu în luni, ci în ani de zile.

Chiar dacă ți-a spus deja ,,te iubesc”, adesea se întâmplă ca bărbatul să simtă în mod real acest lucru mult mai târziu. De aceea, el va prefera să-și dezvăluie sentimentele atunci când va fi sigur că ceea ce spune se află în acord cu ceea ce simte.

barbatul intr-o relatie

Citeste si: Fricile de zi cu zi ale bărbaților. Lucruri care îi fac să se simtă nesiguri

6.Așteaptă reciprocitate

Bărbații își ascund adesea sentimentele, întrucât nu sunt complet siguri de reciprocitatea acestora. Astfel că, pentru a nu ajunge în situația de a ține la tine mai mult decât o faci tu, el va aștepta din partea ta să verbalizezi prima tot ceea ce simți. El va prefera să aștepte până se va convinge că sentimentele lui sunt împărtășite.

Citeste si: Bărbatul perfect pentru personalitatea ta, în funcție de zodie


Abonează-te pe

Citește și:

„Să nu regret după, că de rușine și jenă, n-am încercat să fac totul posibil" Prima imagine cu Viorel Lis, în scanulul cu rotile

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Lucrezi de acasă? Vezi care sunt elementele cheie de care trebuie să ţii cont

Nicoleta și Sorin, momente tandre în Camera Roșie

Ce se întâmplă dacă pui sare în sticla de ulei


DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine
De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri