5 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente


Avem obiceiul de a subestima buruienile obisnuite pe care le gaim in gradina. Insa unele dintre acestea sunt ierburi cu adevarat nutritive.


In articol:

5 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente. Avem obiceiul de a subestima buruienile obisnuite pe care le gaim in gradina. Insa unele dintre acestea sunt ierburi cu adevarat nutritive. Foarte multe dintre plantele salbatice care se dezvolta natural pe marginea drumurilor ori in gradina au fost folosite in trecut drept alimente de baza in dieta de zi cu zi. Stiai de exemplu ca papadia este comestibila si gustul sau este similar cu al rucolei? Pot fi folosite cu succes in salate. Descopera de la noi cateva dintre buruienile comestibile care adesea sunt ignorate, insa care abunda in arome si nutrienti:

5 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente

5 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente

[Sursa foto: PixaBay]

Oxalis

Aceasta planta seamana cu trifoiul si este bogata in vitamina C. Are un gust placut acrisor, multumita continutului sau de acid oxalic.

Trebuie insa sa retii ca prea mult acid oxalic poate fi asociat cu pietre la rinichi prin urmare, persoanele care sufera de aceasta afectiune ar trebui sa consume oxalis moderat. Mai sunt si alte verdeturi sanatoasecare contin oxalis, precum frunzele de sfecla, napii si spanacul.

Papadia

Simpla papadie este in realitate o planta comestibila extrem de bogata in nutrienti, pe care at trebui sa o iei in considerare si sa o consumi des.

Are un gust usor amarui, dar este perfecta pentru o salata proaspata ori o garnitura asortata. Este extrem de bogata in vitamina A, sub forma de betacaroten, care este usor absorbit in intestine, cat si in vitaminele C, E si K, cat si fibre si potasiu.

5 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente

5 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente

[Sursa foto: PixaBay]

Iarba-gaii

Este posibil ca aceasta denumire sa nu iti spuna tie nimic, insa aceasta planta arromata care creste pe marginea drumului iti este sigur cunoscuta, daca o vezi. Are flori galbene delicate, frunze aspre si se inrudeste cu floarea soarelui. Poate fi introdusa cu succes in alimentatie multumita continutului sau bogat in nutrienti. Are frunze aspre, asa ca mai bine o consumi gatita. Frunzele sale sunt usor amarui, prin urmare trebuie sotate, adaugand diverse condimente.

Nalba

Nalba ar trebui considerata drept o planta versatila, care poate fi adaugata cu succees in salate si in supe. In plus, mugurii de nalba pot fi murati, devenind inlocuitori pentru capere. Pana si radacina sa este comestibila.

Citeste si: Masca faciala cu aloe vera: o vei adora

Citeste si: Uleiul de ricin: cum sa faci o masca faciala

Citeste si: Apa de trandafiri: beneficii pentru piele, păr și corp


Abonează-te pe

Citește și:

Barbatii se indragostesc de femeile care au aceasta calitate

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

,,Din punctul meu de vedere e un defect.” Betty Salam, despre ce nu îi place la mama ei vitregă

Ingredientul secret pentru cei mai buni cartofi la cuptor. Cum să iasă delicioși fără să pui ulei

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cum a venit soția lui Alexandru Arșinel la căpătâiul marelui actor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri