5 localități din Județul Ilfov intră în carantină din această seară. Ce spun autoritățile?


Comunele Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poșta și Tânganu, vor intra în carantină din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.


In articol:

În mai multe localități din Județul Ilfov se va institui carantina, asta din cauza numărului mare de cazuri de COVID-10. Astfel, în 5 comune se vor înăspri restricțiile chiar din această seară.

5 localități din Județul Ilfov vor intra în carantină din această seară

Conform Prefecturii Ilfov, Comuna Cernica și satele aparținătoare vor intra în carantină pe o perioadă de două săptămâni, începând de pe 1 martie 2021, orele 22.00.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr.

63 din 31.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparținătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poșta și Tânganu, județul Ilfov”, se arată într-un comunicat de presă, conform digi24.ro.

Citeste si: COVID-19 Germania: Utilizarea vaccinului AstraZeneca va fi oprită pentru aceste persoane

comune carantinate judetul ilfov
5 localități din Județul Ilfov vor intra în carantină[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat a emis ordinul privind carantinarea zonală, începând cu 1.04.2021,

orele 22.00, pe o durată de 14 zile.

„Am pornit acest val cu secții ATI mai pline decât în noiembrie. Modul în care vin oamenii la spital, mai târziu, cu forme mai grave și au nevoie neapărat de internare în spital. Arsenalul de detașări are limitele lui. Am detașat pe unii de mai multe ori, alții nu mai vor – legea ne permite o singură detașare. Plus că vorbim de o tulpină nouă, care se răspândește mai ușor și în anumite situații mai agresiv”, spune Raed Arafat cu privire la protestele din țară.

Citeste si: Vaccinul Pfizer, 100% eficient pentru copii cu vârsta cuprintră între 12 și 15 ani

În ceea ce privește numărul de cazuri de COVID-19, Raed Arafat spune că situația este una mult mai gravă față de începutul lunii martie.

carantina judetul ilfov comune carantinate
noi restricții vor fi impuse în mai multe localități din Județul Ilfov[Sursa foto: PixaBay]

„Există o tendința de creștere. Am să dau doar cifre comparative. De exemplu, numărul total de cazuri active: 77.082 de cazuri în 29 martie. Unde eram în 6 martie sau 5? La 47.912, în 28 februarie la 41.000, în 1 februarie la 35.000. Care era cea mai joasă cifră? 34.000 chiar la 14 februarie, după care am început să creștem și azi suntem aproape mai mult decât dublu. Acest lucru poate crește abrupt dacă nu respectăm lucrurile.(...) Aici avem câteva zone în creștere: Ilfov, București, Hunedoara, Constanța, Alba, Giurgiu- și aici vorbim de creșterea în ultimele 7 zile cu incidența la peste 3 cazuri la mia de locuitori. Avem județe care cresc încet. Unul dintre județele care schițează o scădere este Timiș, unde toată lumea era supărată că s-au luat măsuri. Deja azi e mai puțin decât ieri, azi a trecut de la cifra 8 la 7. În Timișoara de la 6 la 6. Clar că acolo ceva a fost, că începe scădere”, a precizat Raed Arafat.


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Modele de rochii tricotate pe care le poți purta în zilele reci

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

DESCOPERĂ: Cum să devii stewardesă. Pașii pe care trebuie să îi faci și ce condiții trebuie să îndeplinești

DESCOPERĂ: Tipuri de epilare și care este cea mai eficientă metodă, în funcție de zonă

DESCOPERĂ: Care este diferența dintre apa de toaletă și apa de parfum 

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Dieta SCARSDALE. Principii de baza, reguli, idei de meniu pentru 7 zile

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri