3 Semne ale abuzului emoțional. Cum depistezi abuzatorul


Abuzul emoțional poate fi cel mai ușor mod de a păcăli în dragoste. Ce trebuie să urmărești pentru a știi că ești abuzat emoțional


In articol:

De cele mai multe ori, în relații apare obișnuința și nu mai simți fluturii aceia de la început. Sentimentele se transormă și dragostea ia o altă formă decât cea de la început în care toate lucrurile par “roz”. Abuzul nu înseamnă mereu să ai răni fizice, cicatrici sau vânătăi pe corp. Abuzul poate fi și emoțional și  poate apărea chiar prin manifestarea gesturilor de dragoste față de partenerul de cuplu.

Faptul că el își arată dragostea, asta nu înseamnă că este în totalitate adevărat și nu are de fapt un alt scop. Din păcate, mulți oameni tind să confunde semnele abuzului emoțional cu dragostea autentică, dar adevărul poate ieși la iveală în timp. Relația de cuplu se transformă într-una toxică și nu mai ai niciun drag să petreci timp cu acea persoană, să povestești sau să împarți lucrurile, cum făceați în trecut.

Cum poți să îți dai seama că partenerul „dulce și grijuliu” de fapt te joacă ca pe o marionetă. Cum depistezi abuzatorul 

Ai putea crede că te iubește și face totul pentru tine, dar tot ceea ce face, de fapt, este să te controleze și să te dirijeze cum vrea el. Trebuie să înțelegi diferența dintre iubirea autentică, necondiționată, fără interese ascunse și abuzul emoțional.

Citeste si: Cum recunoști o relație toxică între mamă și fiică

Manipularea si abuzul emotional

Citeste si: 9 sfaturi despre cum poți avea o relație sau căsnicie fericită

1. Se îndrăgostește de tine foarte repede și vrea ca lucrurile să meargă între voi într-un ritm galopant

Fii atent la persoanele care se „mișcă” foarte repede într-un timp foarte scurt în ceea ce privește relația de cuplu. În ceea ce privește dragostea adevărată, lucrurile nu se întâmplă atât de ușor pentru că au nevoie de timp pentru a se sedimenta. Adevărata dragoste necesită mult timp pentru a înflori. Dragostea nu vine imediat și procentul relațiilor ce au pornit din start așa este foarte mic față de cei care și-au acordat ceva timp pentru a se cunoaște.

2. Abuzatorul vrea să știe totul despre tine, în cel mai mic amănunt posibil

Abuzatorul vrea să vadă dacă ești varianta optimă pentru el în funcție de ceea ce deții, ce îți place, în ce medii sociale te învârţi. Îi place când împărtășești totul despre tine, în special cele mai întunecate secrete ale tale, cele mai profunde frici sau temeri sau lucruri care îți provoacă durere, chiar din trecutul tău. Tu, vulnerabil fiind, sau poate doar sincer, te vezi spunând toate acestea cu ușurință deoarece te fac să te simți văzut, auzit și în siguranță,, și astfel începi încet să ai încredere. Încearcă să vezi întâi cu ce persoană interacționezi și nu da toate detaliile despre tine imediat.

Care sunt semnele abuzului emoțional

Efectele abuzului emotional

3. Abuzatorul vrea, în permanenţă, să petreacă foarte mult timp cu tine și vrea să-ţi acapareze atenţia

Acesta este unul dintre cele mai mari semne de abuz emoțional și pe care nu ar trebui să-l tolerezi niciodată! În etapele inițiale ale unei relații de cuplu este foarte natural să vrei să îți petreci tot timpul cu partenerul. Atunci când persoana cu care te întâlnești insistă sau îți cere să-ți petreci tot timpul cu ea și se înfurie dacă refuzi, aceasta trebuie să fie o alarmă pentru tine. Dacă partenerul refuză să-ți ofere spațiu personal în care să funcționezi și nu îți respectă această necesitate, atunci poate că este timpul să îți dea de gândit.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum recunoști o relație toxică între mamă și fiică

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Bărbatul Berbec îndrăgostit - cum îl recunoști și cum îi păstrezi interesul

Decizia radicală luată de Alina Sorescu, în plin proces de divorț: „Am decis să plecăm”

Anunțul făcut de Irina Fodor, după ce a dispărut din mediul online: „O furtună emoțională ce a trebuit gestionată”


DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri