20 de simptome de cancer pe care majoritatea femeilor le ignora

- Sangerarile rectale sau scaunele hemoragice sunt specifice cancerului colorectal si, implicit, un motiv de a pune mana pe telefon pentru a programa o colonoscopie!

- Slabirea corporala nejustificata se poate datora cancerului de colon sau de stomac, semnaland o eventuala insuficienta hepatica subiacenta.

- Umflarea si iritatia mameloanelor poate indica o forma inflamatorie de cancer la san.

- Modificarile de aspect al mameloanelor se afla si ele in stransa relatie cu cancerul la san.

- Tulburarile de ciclu menstrual (intensificarea sau reducerea fluxului menstrual si al simptomelor dureroase) pot semnala existenta cancerului endometrial sau uterin. In cazul in care problemele reapar de-a lungul timpului, se recomanda sa soliciti un examen transvaginal cu ultrasunete.

- Umflarea si tumefierea fetei poate indica un eventual cancer pulmonar care a inceput sa efecteze capilarele si vasele sanguine mici ale corpului.

- Nodulii de piele durerosi si cu caracter cronic, precum si orice modificari bruste si neobisnuite ale pielii, pot semnala melanoame si carcinoame cu celule bazale sau scamoase.

- Modificarile trofice ale unghiilor, printre care si ingrosarea si curbarea unghiilor, pot semnala o activitate canceroasa atat pulmonara cat si la nivelul pielii. In plus, paloarea unghiilor poate fi un simptom al cancerului hepatic.

- Durerile lombare resimtite mai ales in segmentul drept al corpului pot indica prezenta unui cancer hepatic, a unei tumori mamare atipice sau a unei metastaze a coloanei vertebrale si arcului costal.

Sursa: sanatate.bzi.ro

viewscnt

Pentru tine

Parteneri