De ce sa mananci toamna alimente bogate in Omega-3! Iata ce zic specialistii!

De ce sa mananci toamna alimente bogate in Omega-3! Iata ce zic specialistii!
De ce sa mananci toamna alimente bogate in Omega-3! Iata ce zic specialistii!

Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune de ce trebuie sa consumi toamna mai multe alimente bogate in acizi grasi Omega-3.

 

Toamna, zile mai scurte, frig si stare de spirit...afectata.Ca sa pastram moralul la cote satisfacatoare avem nevoie de echilibru chimic in creier, adica de Omega 3.
40% din acizii grasi cerebrali depind de DHA, forma biologic activa a acizilor grasi Omega 3. Este un element prezent mai ales in carnea si grasimea de peste.
Precizare: Omega 3 exista in iarba si alge, deci animalele si pestii hranite natural contin Omega 3, in timp ce animalele si pestii hraniti exclusiv cu porumb, soia, seminte si uleiuri vegetale
contin Omega 6! Asta pentru a confirma ca exista Omega 3 si in oua sau in carnea de porc crescuti traditional.
Sursa cea mai eficienta ramane insa conserva de sardine in sos tomat:) Evitati conservele in ulei, continutul de Omega 3 scade cu 50% pentru ca e liposolubil( se dizolva in grasime)
Iata cateva cifre care sa va convinga (mg Omega 3/100g produs):
-sardine conserva 1880
-somon salbatic 1700
-hering 1250
-macrou 1130
-pastrav
salbatic 1060
-ton 360
Concluzia: mai ieftin si mai sigur decat sardina nu exista, mai ales ca inca nu s-a inventat sardina de crescatorie!", scrie medicul pe pagina sa de Facebook.

Toamna, zile mai scurte, frig si stare de spirit...afectata.Ca sa pastram moralul la cote satisfacatoare avem nevoie de echilibru chimic in creier, adica de Omega 3. 

40% din acizii grasi cerebrali depind de DHA, forma biologic activa a acizilor grasi Omega 3.

Este un element prezent mai ales in carnea si grasimea de peste. 

Precizare: Omega 3 exista in iarba si alge, deci animalele si pestii hranite natural contin Omega 3, in timp ce animalele si pestii hraniti exclusiv cu porumb, soia, seminte si uleiuri vegetale contin Omega 6! Asta pentru a confirma ca exista Omega 3 si in oua sau in carnea de porc crescuti traditional. 

Sursa cea mai eficienta ramane insa conserva de sardine in sos tomat:) Evitati conservele in ulei, continutul de Omega 3 scade cu 50% pentru ca e liposolubil( se dizolva in grasime)Iata
cateva cifre care sa va convinga (mg Omega 3/100g produs):

-sardine conserva 1880
-somon salbatic 1700
-hering 1250
-macrou 1130
-pastrav salbatic 1060
-ton 360

Concluzia: mai ieftin si mai sigur decat sardina nu exista, mai ales ca inca nu s-a inventat sardina de crescatorie!", scrie medicul pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Maria Cârneci a vorbit despre calitățile pe care trebuie să le aibă un părinte bun. Cum și-a crescut artista fiul: „L-am crescut așa de frumos și mereu am vorbit cu el ca și cu un prieten.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies