Cum sa tratezi psoriazisul cu lapte?

Cum sa tratezi psoriazisul cu lapte?
Cum sa tratezi psoriazisul cu lapte?

Psoriazisul denumeste o afectiune care apare atunci cand celulele pielii cresc prea repede. Semnale defecte din sistemul imunitar cauzeaza formarea de noi celule ale pielii in doar cateva zile, in loc de saptamani, cum ar fi normal.

Organismul nu are capacitatea de a integra excesul de celule, astfel incat acestea se aduna pe suprafata pielii si formeaza leziuni.

 

Leziunile variaza ca aspect, in functie de felul de psoriazis. Exista cinci tipuri: cu placi (sau vulgar), gutos, pustular, inversat (sau flexural) si eritrodermic. Aproximativ 80% dintre persoanele care traiesc cu psoriazis au placi (psoriasis vulgaris). Aceasta forma cauzeaza aparitia unor portiuni de piele groasa, solzoasa care pot fi albe, argintii, rosii.

Aceste placi se pot dezvolta oriunde pe piele, insa cele mai frecvente zone sunt pe coate, genunchi, zona lombara si pe scalp.

 

Tratament cu lapte

 

Intr-un pa­har cu lapte se pun cateva bucatele de gheata. Cand se ra­ceste, se in­moa­ie un prosopel si se apli­ca pe lo­cul bolnav, unde se tine timp de 2-3 minute (pana se incal­zeste), apoi se schim­ba com­presa cu alta rece.

Timp de 10 mi­nute, se schim­ba de 3-4 ori com­presele reci. Vara, in loc de lapte, putem folosi cu suc­ces suc de car­tofi proas­pat stors. Opreste pru­ritul.

 

Sursa



Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Prajitura "Sambata seara" - din 4 ingrediente, gata in 10 minute, fara coacere

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies