Vocea femeilor in perioada fertila ii face pe barbati sa simta furnicaturi pe piele


Vocea femeilor in perioada fertila ii face pe barbati sa simta furnicaturi pe piele

Vocea femeilor in perioada fertila a lunii duce la o creştere a activitatii electrice la nivelul pielii barbatilor, schimbarile hormonale din organismul femeilor afectand laringele şi producand o voce mai grava,cu un efect seducator asupra ambelor sexe, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk.

 

Cercetatorii americani au descoperit ca barbatii simt furnicaturi cand aud femeile vorbind. O echipa de cercetatori de la Universitatea James Madison, din Virginia, crede ca schimbarile hormonale prin care trec femeile le afecteaza acestora laringele, ceea ce face ca vocea lor sa fie mai grava, tonalitate care are un efect mai mare asupra ascultatorului.
Schimbarea tonalitatii vocale poate face ca barbatii sa simta furnicaturi pe piele, activitatea electrica la suprafata pielii crescand in circa cinci secunde de la auzul vocii unei femei, sustin cercetatorii.
Studiul a aratat, de asemenea, ca pulsul barbatilor creşte la auzul vocii joase a unei femei. Cercetatorii sustin ca aceasta intensificare a reactiilor este un semn clar ca ascultatorii masculini sunt aproape instant atraşi de vocea unei femei.
"Capacitatea unui barbat de a identifica şi raspunde unei femei fertile ii confera acestuia un avantaj in ce priveşte reproducerea, atunci cand trebuie sa aleaga intre mai multe partenere.
Pe de alta parte, femeile ar putea beneficia de un avantaj prin identificarea momentului fertil al altor femei", a declarat Melanie Shoup-Knox, care a efectuat studiul alaturi de Nate Pipitone de la Adams State University, in statul american Colorado.
Cercetatorii au redat inregistrari ale vocilor unor femei care vorbeau in timpul diverselor stadii ale ciclului menstrual, cerand ascultatorilor, femei şi barbati, sa evalueze gradul de atractivitate al vocilor.
Potrivit studiului publicat in revista Physiology and Behavior, ambele sexe au evaluat drept mai atragatoare vocile femeilor aflate in perioada fertila.
Pulsul ascultatorilor, femei şi barbati, a crescut cu circa 5% in momentul auzului vocii unei femei fertile, in timp ce activitatea electrica la nivelul pileii, atat la femei, cat şi la barbati, a crescut cu circa 20%.

Cercetatorii americani au descoperit ca barbatii simt furnicaturi cand aud femeile vorbind.

O echipa de cercetatori de la Universitatea James Madison, din Virginia, crede ca schimbarile hormonale prin care trec femeile le afecteaza acestora laringele, ceea ce face ca vocea lor sa fie mai grava, tonalitate care are un efect mai mare asupra ascultatorului.

Schimbarea tonalitatii vocale poate face ca barbatii sa simta furnicaturi pe piele, activitatea electrica la suprafata pielii crescand in circa cinci secunde de la auzul vocii unei femei, sustin cercetatorii. Studiul a aratat, de asemenea, ca pulsul barbatilor creşte la auzul vocii joase a unei femei. Cercetatorii sustin ca aceasta intensificare a reactiilor este un semn clar ca ascultatorii masculini sunt aproape instant atraşi de vocea unei femei.

"Capacitatea unui barbat de a identifica şi raspunde unei femei fertile ii confera acestuia un avantaj in ce priveşte reproducerea, atunci cand trebuie sa aleaga intre mai multe partenere. Pe de alta parte, femeile ar putea beneficia de un avantaj prin identificarea momentului fertil al altor femei", a declarat Melanie Shoup-Knox, care a efectuat studiul alaturi de Nate Pipitone de la Adams State University, in statul american Colorado.

Cercetatorii au redat inregistrari ale vocilor unor femei care vorbeau in timpul diverselor stadii ale ciclului menstrual, cerand ascultatorilor, femei şi barbati, sa evalueze gradul de atractivitate al vocilor. Potrivit studiului publicat in revista Physiology and Behavior, ambele sexe au evaluat drept mai atragatoare vocile femeilor aflate in perioada fertila.

Pulsul ascultatorilor, femei şi barbati, a crescut cu circa 5% in momentul auzului vocii unei femei fertile, in timp ce activitatea electrica la nivelul pileii, atat la femei, cat şi la barbati, a crescut cu circa 20%.

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este (RUXI) Roxana Erdei. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

NOUTATE: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!


DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri