Visa la o schimbare de sex, se prostitua în bordeluri şi a primit cadou un sclav cu un penis uriaş. Povestea singurului împărat transsexual


Heliogabalus a fost unul dintre cei mai controversaţi împăraţi romani. Deşi a domnit puţin şi era doar un adolescent, şi-a scandalizat contemporanii şi a rămas ca singurul împărat din istorie care a ajuns să se prostitueze în bordeluri, îmbrăcat în femeie. Cadou de ziua lui a primit un sclav cu un penis uriaş.

În secolul al III lea D. Hr, Imperiul Roman era doar o umbră a strălucirii sale de altădată. Uzurpatorii se perindau pe tronul imperatorilor cu ajutorul legiunilor, barbarii făceau prăpăd în provinciile de graniţă, corupţia măcina societatea romană.

Domniile împăraţilor din această perioadă erau efemere, tulburi şi de rău augur pentru stabilitatea imperiului. Majoritatea sfârşeau violent, trădaţi de propriile legiuni sau ucişi în războaie civile. În această perioadă de decădere a Romei, ajunge împărat un copil de 13 ani, care va şoca întreaga societate romană, obişnuită de altfel cu excesele şi crimele unor împăraţi precum Tiberius sau Nero.

Se numea Heliogabalus şi a fost singurul împărat roman care a ajuns să se prostitueze în bordeluri şi să se căsătorească oficial cu un alt bărbat.

Istoria l-a consemnat ca unul dintre cei mai depravaţi lideri ai Imperiului Roman.

Puştiul pus pe tronul Romei de două femei

Heliogabalus se numea de fapt Marcus Aurelius Antoninus şi s-a născut în anul 203 d Hr. A fost fiul lui Sextus Varius Marcellus şi al Iuliei Soaemias Bassiana. Provenea dintr-o familie romană ilustră, cea a Severilor, prin intermediul mamei sale. Tatăl său, Sextus Varius Marcellus, era născut în Siria, în oraşul Apamea. Ultima funcţie îndeplinită a fost aceea de guvernator al Numidiei. De cealaltă parte, Iulia Bassiana a fost verişoara împăratului Caracalla.

Mama sa, Iulia Maesa, bunica lui Heliogabal, era la rândul său văduva consului Julius Avitus şi cumnata împăratului Septimius Severus. Heliogabal a crescut în Siria. De altfel, acolo va fi exilată şi familia sa după uciderea lui Caracalla de uzurpatorul Macrinus. Acesta din urmă îi exilează la Emesa, domeniul sirian al familiei lui Sextus Varius Marcelus.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Andy are iubită acasă!? Aşa arată femeia de care concurentul de la Puterea Dragostei a fost îndrăgostit!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri