VIDEO Explicatia stiintei la intrebarea: "De ce oamenii inseala?"


Oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta relatii serioase, monogamii, si cei care prefera mai multe relatii sexuale, cu parteneri diferiti, infidelii.

Si femeile si barbatii isi fac loc in cele doua categorii. Intr-un clip scurt, cei de AsapSCIENCE explica de ce unii oameni sunt mai predispusi catre infidelitate decat altii.

Se pare ca nu totul depinde de educatie, de autocontrol sau de intensitatea sentimentelor fata de partenerul de viata. Receptorul pentru dopamina, care controleaza centrele de recompensa si placere din creier, e responsabil pentru eliberarea hormonilor de fericire. Dupa cum stim, sportul, mancatul si sexul sunt principalele activitati care le genereaza secretia.

De asemenea, un studiu a scos la iveala faptul ca 50% dintre oamenii care au gene alele mai lungi si-au inselat partenerul, comparativ cu doar 22% in cazul celor care au alele scurte. De asemenea, se pare ca acestia au o tendinta pronuntata de a-si asuma riscuri sau de a dezvolta dependente. Se pare ca si hormonul vasopresina ar mai putea avea o legatura.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Livian de la Puterea Dragostei s-a filmat...în pat cu Bianca! Cei doi au locuit împreună câteva zile!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri