Vesti proaste pentru barbati! Ultimele cercetari arata ca sperma amplifica infectia cu HIV


Vesti proaste pentru barbati! Ultimele cercetari arata ca sperma amplifica infectia cu HIV

Ineficienta celor mai multe dintre gelurile microbicide contra HIV, virusul care declanseaza SIDA, s-ar explica prin actiunea anumitor proteine din sperma, se afirma intr-un studiu recent.

In timp ce microbicidele, aplicate in vagin dupa un raport sexual, neutralizeaza in mod eficient virusul, in testele realizate in laborator, testele clinice au esuat in mare parte, explica cercetatorii de la Institutul Gladstone din San Francisco si cei de la Universitatea Ulm din Germania.

"Constatasem deja ca sperma amplifica infectia cu HIV, dar este pentru prima data cand vedem ca acest fenomen reduce de o maniera consistenta eficienta antivirala a microbicidelor.

Credem ca acesta este unul dintre factorii care explica motivul pentru care atat de multe geluri microbicide sunt ineficiente in practica in actiunea lor de blocare a infectiei cu HIV", a dezvaluit Nadia Roan, cercetatoare la Institutul Gladstone si profesor de urologie la Universitatea California, coordonatoarea studiului.

Ei au constatat ca acele celule aflate in contact cu sperma aveau o rata de infectare cu HIV de aproximativ 10 ori mai mare si, in cazul lor, microbicidele erau de 20 de ori mai putin eficiente in ceea ce priveste impiedicarea acestui agent viral de a infecta celulele.


Sperma creste puterea de infectie a HIV gratie proteinelor fibrilare pe care le contine, ce permit virusului sa se aglomereze si sa isi multiplice capacitatea de a se atasa pe celulele imunitare si de a le infecta.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop VăRSĂTOR Noiembrie 2021. Nativii Vărsător avansează în carieră

A MURIT! O veste tristă a fost transmisă de Casa Regală

DESCOPERĂ: Ce se pune pe rană ca să se vindece mai repede

DESCOPERĂ: Garderoba unei femei de 50 ani. Îmbrăcăminte, genți și accesorii din dulapul unei doamne

DESCOPERĂ: Cum să faci un ou prăjit perfect

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop CAPRICORN Noiembrie 2021. Nativii Capricorn, în mijlocul conflictelor la locul de muncă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri