Vesti proaste pentru barbati! Ultimele cercetari arata ca sperma amplifica infectia cu HIV


Ineficienta celor mai multe dintre gelurile microbicide contra HIV, virusul care declanseaza SIDA, s-ar explica prin actiunea anumitor proteine din sperma, se afirma intr-un studiu recent.

In timp ce microbicidele, aplicate in vagin dupa un raport sexual, neutralizeaza in mod eficient virusul, in testele realizate in laborator, testele clinice au esuat in mare parte, explica cercetatorii de la Institutul Gladstone din San Francisco si cei de la Universitatea Ulm din Germania.

"Constatasem deja ca sperma amplifica infectia cu HIV, dar este pentru prima data cand vedem ca acest fenomen reduce de o maniera consistenta eficienta antivirala a microbicidelor. Credem ca acesta este unul dintre factorii care explica motivul pentru care atat de multe geluri microbicide sunt ineficiente in practica in actiunea lor de blocare a infectiei cu HIV", a dezvaluit Nadia Roan, cercetatoare la Institutul Gladstone si profesor de urologie la Universitatea California, coordonatoarea studiului.

Ei au constatat ca acele celule aflate in contact cu sperma aveau o rata de infectare cu HIV de aproximativ 10 ori mai mare si, in cazul lor, microbicidele erau de 20 de ori mai putin eficiente in ceea ce priveste impiedicarea acestui agent viral de a infecta celulele.

Sperma creste puterea de infectie a HIV gratie proteinelor fibrilare pe care le contine, ce permit virusului sa se aglomereze si sa isi multiplice capacitatea de a se atasa pe celulele imunitare si de a le infecta.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

De astăzi, 1 iunie, putem merge la plajă! Ce reguli trebuie să respectăm. Anunțul oficial al autorităților

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri