Uite ce avantaje si dezavantaje iti aduce sexul spontan!


Ai avut de curand niste vise cu tenta sexuala? Esti intr-o relatie si ti-e dor de noptile pline de pasiune pe care le traiati la inceput?

Sau doar ce ai divortat si ai nevoie sa iti recastigi stima de sine? Sunt multe intrebari la care sexul spontan - cu beneficiile si dezavantajele lui - poate fi raspunsul. Pentru mai multe detalii venite din partea unui om care stie despre ce vorbeste, l-am rugat pe Constantin Cornea, psihoterapeut, sa ma lamureasca daca e sau nu bine sa  (ne) incurajam initiativa unei partide de sex spontan.

Din punctul de vedere al psihologului, sexualitatea sau libidoul este pulsiunea cea mai intima si greu de controlat a omului. Din acest motiv sexualitatea neimplinita duce la o forma de angoasa destul de greu de acceptat si descifrat in psihoterapie.

Exprimarea angoasei se traduce prin vise de tot felul: erotice, colorate, pline de simboluri. Sau sublimari cum ar fi: arta: fotografie, pictura, muzica sau dans. In genere libidoul contine cea mai mare cantitate de energie pe care omul o poate folosi in egala masura, constructiv sau distructiv.

Sexul spontan este forma cea mai vie de descarcare de energie sexuala si incarcare cu energie functionala.

Poate aparea in cuplu sau in afara lui, poate deveni o constanta care sa imbunatateasca viata de cuplu sau sa aduca acel ingredient extern care reface stima de sine. Dar sa vorbim despre ambele situatii, in cuplu si in afara acestuia, pe rand.

Sexul spontan in cuplu

Poate fi o metoda lucrata la psiholog sau care sa plece din fantasmele unuia dintre parteneri. Loc de desfasurare, avantaje si dezavantaje.

Loc de desfasurare: oriunde in functie de fiecare cuplu in parte. Acasa, in bucatarie sau in dormitor, in masina, in lift, pe bloc sau la birou, intr-o cabina de proba sau in toaleta unui mall. Putem vorbi despre sex normal, oral sau orice alta forma asupra careia ambii parteneri au convenit.

Avantaje: reda stima de sine, facandu-i pe parteneri sa se simta doriti. Adrenalina locurilor publice le poate aduce, celor mai dezinhibati un plus de placere. Sexul spontan poate reda stralucirea cuplului ceea ce poate duce la avantaje multiple si pe alte planuri: comunicare, hobby-uri sau de ce nu, o mai buna cunoastere a nevoilor intime personale.

Dezavantaje: posibilitatea de a fi prinsi asupra faptului, sau o anxietate crescuta a unuia dintre parteneri care se simte impins sa faca lucruri prea nebunesti, fata de modul in care se considera construit.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Sambata, de la ora 15:00, la “ROventura”, Delta Dunarii – Raiul Romaniei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri