Tradiții și curiozități sexuale despre care nu se amintește nimic în cărțile de istorie


Avem senzația că lumea în care trăim este cea mai depravată din câte au existat. Dar iata ca esxista traditii sexuale de care istoria nu aminteste nimic

Discuțiile despre drepturile LTBG, despre prostituție, contracepție sau chiar fantezii sexuale sunt undeva la limita rușinii și a tabuului. Discutăm, dar nu prea mult, suntem pro sau împotrivă, devenim agresivi față de o altă opiniei și tot felul de reacții.

Religia și societatea în care trăim ne-au modelat să gândim așa. Totuși aceleași două componente s-au manifestat diferit de-a lungul timpului, iar intervenția în viața privată a fost mai mică sau mai mare.

De exemplu despre pronografie înaintea internetului sau a filmelor deocheate putem vorbi din perioade îndepărtate.

O serie de miniaturi pictate pe cărți în timpul Evului Mediu indică diverse poziții sexuale. Este interesant cum religia, înaintea statului, încearcă să intervină în viața intimă a cuplurilor. Exprimarea dorinței sexuale era strict interzisă, alte poziții sexuale decât cea a misionarului erau considerate păcat, iar despre sex oral sau anal nici nu putea fi vorba. Ba chiar se aplicau și pedepse foarte dure. Cu toate acestea prostituția era permisă și aprobată tacit pentru că recunoştea cã dacã aceasta ar fi abolitã, voluptãţi neînfrânate ar pune stãpânire pe societate. Se considera că sexul plătit este un rău mai mic.

Citeste si: Tabuurile sexuale medievale. Cum reglementa Biserica viaţa sexuală a credincioşilor

Sexul la Biserică și sexul în public

În ciuda acestor reglementări care ne dau impresia de puritanism excesiv întâlnim niște fenomene cel puțin interesante. La începutul Evului Mediu, în epoca lui Carol cel Mare, când Biserica era foarte puternică, în unele mănăstiri din Franța călugărițele practicau prostutuția pentru a spori veniturile comunității lor. De asemenea Decameronul lui Boccaccio aduce aminte de faptul că mulți amanți și amorezi foloseau ca loc de întâlnire biserica în timpul diverselor slujbe.

Dacă aceste fenomene pot fi considerate limitate și izolate, am putea aduce un alt exemplu:procesul împotriva penisului. În Evul Mediu o persoană nu putea fi considerată căsătorită legal fără ca actul sexual să fie consumat, iar dacă partenerul nu reuşea să ducă la bun sfârşit actul Biserica Catolică anula mariajul.

 

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Ramona Bădescu, fotografiată în Italia la prima plimbare cu bebeluşul ei! Vedeta a născut la aproape 51 de ani!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Hot

Parteneri