Totul despre sex... extrem. Unde începe obsesia


Totul despre sex... extrem. Unde începe obsesia

Sado-masochism. Fetisism. Porno şi gadget-uri erotice. În vreme ce neurologii le caută explicăţia în creier, psihiatrii şi sexologii nu reuşesc să se hotărască dacă perversiunile sexuale sunt boală psihică sau doar o “nirvana” erotică?

Un domeniu tenebros

Aşadar, există oameni bolnavi de sex sau doar "posesori" de fantezie bogată? Linia de demarcaţie este destul de neclară. Iar sexologii, psihiatrii şi chiar neurologii nu sunt deloc siguri cum pot fi clasificate fetisurile, practicile sado-maso şi alte asemenea bizarerii, oscilând între a ceda tentaţiei de a le defini drept comportamente deviante (şi mergând până la a descrie variaţiile cerebrale induse de acestea) sau, la polul opus, a minimaliza elementul patologic că şi cum tocmai acest tip de comportamente ar reuşi să facă un pic de lumina în "tenebrosul" domeniu al sexualităţii.

Realitatea este că fetisurile şi practicile sado-maso- cu excepţia lumii islamice- par a fi fost deja acceptate de societatea actuală, mai curând fascinată decât dezgustată de excesele de acest soi: pe cât se pare, zeci de milioane de oameni în întreagă lume practică o formă sau altă de sado-masochism "soft", cererea de pe această piaţă fiind foarte elocvent ilustrată de oferta de pe net bogată în cursuri de "bondage" şi tehnici "eficiente" de dominare, sau de magazinele de unde cei interesaţi îşi pot achiziţiona în deplin anonimat echipament din latex, biciuri şi cătuşele aferente.

Prin urmare, pe nimeni nu mai surprinde că există o sumedenie de adulţi care de bună voie şi nesiliţi de nimeni se lasă biciuti sau se supun la tot soiul de alte practici bizare, aparent inofensive.

Dar dacă vestimentaţia din latex şi cătuşele stârnesc mai curând râsul, întrebarea pe care încă şi-o pun cercetătorii este "de ce?" O imagine completă asupra "parafiliilor", termen neutru cu care ştiinţă a înlocuit punitivul "perversiuni", este aproape imposibil de obţinut, având în vedere că la medici ajung doar cazurile cele mai grave, tot acestea fiind şi cele testate în puţinele studii de imagistică cerebrală,

care par a identifica unele anomalii în ariile cerebrale ale aşa-numiţilor "sex offenders".

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

"Soţul meu vrea sex în 3, mie mi-e teamă că o să-mi placă prea mult". Poveste adevărată

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

15 semne ca nu ştie să facă sex

M-a înşelat cu cea mai bună prietenă... Ce e de făcut?

Ce păţeşti dacă te masturbezi în Postul Crăciunului. Acest obicei este considerat un rău mai mare decât sexul


DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Cum se face tortul trio cu ciocolată. E unul dintre cele mai fine deserturi

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri