Tot ce trebuie să știi despre viţa de vie! România ocupă locul 5 ca suprafață viticolă în Europa!


Iți arătăm în acest articol tot ce trebuie să știi despre cultura viței de vie, astfel încât să ajungi la o producție considerabilă și de bună calitate a strugurilor.  


In articol:

Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici! Cultura vitei de vie are o tradiție foarte mare în tara noastră, aceasta datând în urmă cu peste 2500 de ani, existând foarte multe mărturii cu privire la această preocupare a strămoșilor noștri. Aprecierea deosebită față de vin a aparținut geto-dacilor care au avut un interes sporit pentru cultura și dezvoltarea activității.

Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!
Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici![Sursa foto: Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!]

Este o cultură cu totul specială și merită o atenție sporită în acest sens. Iți arătăm în acest articol tot ce trebuie să știi despre cultura viței de vie, astfel încât să ajungi la o producție considerabilă și de bună calitate a strugurilor.  

Citeste si: Catina - proprietăți miraculoase și trucuri de creștere

 

Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!  Vița de vie (Vitis vinifera L.) face parte din genul Vitis, familia Vitaceae. Conform Institutului National de Statistică din Romania, suprafața cultivată cu viță de vie ocupă cu aproximație 180.000 de hectare, astfel încât Romania ocupă locul 5 ca suprafață viticolă în Europa și locul 6 la producția de struguri și vin.

În tara noastră sunt înregistrate 39 de podgorii. Este o cultură întâlnită atât în Moldova (de exemplu podgoria Odobești, podgoria Panciu, podgoria Iași, podgoria Huși), cât și în Muntenia (de exemplu podgoria Dealu Mare), Dobrogea (de exemplu podgoria Murfatlar), Oltenia (de exemplu podgoria Drăgășani) și Transilvania (de exemplu podgoria Târnave).

Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!
Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici![Sursa foto: Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!]

Valoarea nutritivă a strugurilor și a vinului

Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!  Strugurii și mustul au intre 130 și 250 de grame pe litru zaharuri ușor asimilabile, săruri minerale, acizi organici, substanțe pectice, substanțe protectoare vascular, enocianină - cu efect tonic. De asemenea, boabele de struguri conțin numeroase vitamine (printer care vitamina A, B1, B2, B6, PP, C) și săruri minerale care ajută la intensificarea circulației sangvine.

Citeste si: Proprietățile miraculoase ale afinelor! Ştiai că reduc grăsimea abdominală?

Vinul, care este apreciat de consumatori pentru gustul, aromași aspectul său deosebite, este recunoscut și pentru efectul său antioxidant, prevenind îmbătrânirea prematură și contribuind la menținerea sănătății creierului uman.


Citește și:

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!

Andreea Tonciu și Roxana Nemeș la duel! "Băi, mincinoaso! Cine este Roxana “Memeș”? Dacă duci microfonul la gură, vezi că îl mănânci! Ești nebună la cap!?"

Andreea Tonciu aruncă cu flăcări în Roxana Nemeș! "Ai văzut tu kilometrajul meu dacă este dat peste cap sau nu?! Roxana, tu ești obișnuită cu microfonul!"

Celebrul actor are coronavirus! Cum se simte Horațiu Mălăele, după ce a fost confirmat cu COVID-19?

Nelu Tătaru, primele declarații despre revenirea la starea de urgenta

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca. Spune-o acum, când se fac 110 ani de la nașterea lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri