A fost stabilit de către stat, calendarul în care urmează să fie alocate sumele de bani, fiind adoptată o schemă nouă de ajutor.
Odată cu venirea lunii februarie a anului 2025, cetățenii statului român urmează, s-ar părea, să intre în posesia tuturor ajutoarelor venite de la stat (pensii, alocații, indemnizații, burse și alte ajutoare sociale) prin intermediul plății prin card, până la data de 20 februarie. În ceea ce privește bugetul alocat pentru aceste plăți, valoarea sa ajunge până la suma de 73 de milioane de lei.
Toate ajutoarele de la stat urmează să fie primite direct pe card
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Atunci când vine vorba despre programul plăților sociale, acesta este următorul:
- Pensiile pe card (între 10 și 12 februarie)
- Pensiile prin Poșta Română (între 1 – 15 februarie)
- Alocațiile pentru copii (7 februarie)
- Indemnizațiile pentru persoanele cu dizabilități (14 februarie)
- Ajutorul de șomaj (între 20 și 25 februarie)
- Bursele pentru elevi (între 19 și 20 februarie)
- Decontarea concediilor medicale (între 5 – 12 februarie)
În altă ordine de idei, în ceea ce privește Guvernul României, conform capital.ro, se pare că urmează să aibă loc o dezbatere în data de 13 februarie 2025, într-o zi de joi, în cadrul ședinței săptămânale, pentru a discuta mai multe aspecte despre economie și infrastructura națională, dar și despre mecanismul de stabilire și actualizare a salariului minim brut pe România. Acest proiect din urmă, ar trebui să fie reglementat printr-o formulă de calcul care se bazează pe evoluția ratei inflației și a productivității muncii.
Cu alte cuvinte, salariul minim urmează să fie schimbat din când în când, pentru a reflecta dinamica de tip economic. Prin urmare, dacă se va ajunge la un raport între valoarea salariului minim brut și câștigul salarial mediu brut va scădea sub 52%, se crede că urmează să aibă loc o negociere care se va desfășura ținând cont de rezultatul formulei și de evaluarea gradului de adecvare a salariului minim, cu reperul nivelului orientativ de 47%-52% din câștigul salarial mediu brut.