Te-ai gandit la o vacanta in Ierusalim? Uite ce are de oferit acest oras


Ierusalimul este un oras in care ai ce sa explorezi in orice perioada a anului l-ai vizita. De la cladiri din piatra, la istoria religioasa si pana la viata de noapte, acest oras are multe de oferit.

Ierusalimul este impartit in trei zone principale, Orasul Vechi, Ierusalimul de Vest si Ierusalimul de Est. Daca in Orasul Vechi gasesti cele mai importante obiective turistice, in Ierusalimul de Vest vei gasi o cu totul alta lume, una moderna si agitata. Cat despre partea de vest a orasului, aceasta este predominant ocupata de arabi si aici vei vedea multe lucruri interesante.

Zidul Plangerii-  este situat in centrul Orasului Vechi si dateaza inca din secolul 1 I.H. Evreii si multi turisti vin aici pentru a-si indeplini dorintele. Acestia le scriu pe o hartie pe care apoi o pun in crapaturile zidului in speranta ca Dumnezeu isi va indrepta privirea spre ei.

Muntele Templului- se afla tot in Orasul Vechi si este un loc sfant. In vreme ce islamistii cred ca acest munte este locul din care profetul a parasit aceasta lume si s-a indreptat spre rai, evreii sustin ca in aceasta zona se gaseste praful din care Dumnezeu l-a creat pe Adam.

Biserica Sfantului Mormant- este cel mai sfant loc pe care il are crestinismul si se presupune ca biserica este construita pe locul de veci la lui Isus Hristos.

Orasul lui David- a fost construit de Regele David. Este inca folosit ca zona rezidentiala a Orasului Vechi.

Turnul lui David- este un muzeu iar in trecut a avut rol de aparare a orasului.

Gradina Mormantului- este un loc minunat si multi cred ca de fapt aici este locul de veci al Mantuitorului.

Muntele Maslinilor- este situat in afara Orasului Vechi si poti vedea aici un artefact deosebit, urmele lui Isus pe pamant, lasate de acesta inainte sa se ridice la ceruri.

Marea Moarta- are cea mai mare concentratie de sare dintre toate marile si este complet lipsita de viata.

Mahane Yehuda- este cea mai populara piata din Ierusalim. Aici gasesti haine, mobila, suveniruri si condimente. Reprezinta cu succes orasul modern.

Sursa travel.amerikanki.com


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Scene de groază la Puterea Dragostei - 24 ianuarie! Manuela și Roxana se iau la bătaie. Turcu vrea să intervină între ele și sparge ușa

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din In City

Parteneri