Simboluri care te umplu de noroc!


Fiecare cultură din lume este definită de simboluri puternice. Unele dintre acestea se păstrează de mii de ani și sunt folosite de bun augur, pentru a aduce în casă noroc, prosperitate și sănătate, sau pentru a ne proteja de energiile negative.


In articol:

Simboluri care te umplu de noroc! Fiecare cultură din lume este definită de simboluri puternice. Unele dintre acestea se păstrează de mii de ani și sunt folosite de bun augur, pentru a aduce în casă noroc, prosperitate și sănătate, sau pentru a ne proteja de energiile negative.

Simboluri care te umple de noroc!
Simboluri care te umple de noroc!

Iată câteva simboluri care în cultura noastră aduc noroc:

Trifoiul cu patru foi

Trifoiul cu patru foi este un simbol antic ce semnifică aducerea norocului. Încă de pe vremea celților se credea că trifoiul cu patru foi îi poate ajuta pe aceștia să vadă zânele și să evite capcanele întinse de acestea. Cele patru foi aveau o simbolistică puternică cu referire la credință, speranță, dragoste și noroc. Trifoiul cu patru foi se regăsește foarte rar în natură, doar o plantă din 10.000 purtând o a patra frunză norocoasă.

Potcoava

Există mai multe culturi care consideră că potcoava este un simbol al norocului. Legenda spune că potcoava este norocoasă deoarece este făcută din fier, iar spiritele rele nu suportă atingerea fierului. Există practica ca potcoavele să fie agățate la streașină ori deasupra ușii pentru a oferi protecție casei și celor care locuiesc în ea. Se spune că potcoava așezată în sus atrage norocul în timp ce potcoava așezată în jos risipește norocul. De asemeni, potcoavele norocoase sunt doar cele găsite.

Citeste si: Pască. Simbol, tradiții, obiceiuri. Rețetă de pască pentru Sfintele Paști- toate gospodinele trebuie să o știe!

Zarul

Luând în considerare faptul că multe jocuri de noroc folosesc zarul, nu este de mirare că acesta a devenit un simbol al norocului. Spre deosebire de alte simboluri aducătoare de noroc, zarul este unul relativ recent. În perioada celui de-al doilea război mondial, piloții avioanelor de luptă știau că au șanse mici să se întoarcă acasă. Majoritatea acestora luau la bordul avioanelor talismane aducătoare de noroc, printre care și zaruri.

Gărgărița

Gărgărița este o insectă răspândită în întreaga lume și foarte multe culturi consideră că este aducătoare de noroc. Se spune că atunci când o gărgăriță aterizează pe tine, dacă nu o dai jos, vei avea parte de mult noroc.


Abonează-te pe

Citește și:

ROventura. Turda - “Inima de sare” a Transilvaniei

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Pepe, mesaj surprinzător pentru Raluca Pastramă: "Aş vrea să te iert că ai plecat..."

Bianca Comănici de la "Puterea Dragostei", declaraţii şocante despre primul ei iubit: „Un copil manipulat..."

Horoscop zilnic miercuri, 2 decembrie 2020. Nativii zodiei Fecioară primesc vești bune pe toate planurile!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Noul simptom al COVID-19, ”happy hypoxia”, face tot mai multe victime. Cum se manifestă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri