Sexul oral în lumea antică: de ce felaţia a fost considerată un dar de nerefuzat, dar şi o pedeapsă umilitoare


Mărturii despre sexul oral în lumea antică arată cât de deosebit era privită practicarea sa în marile culturi. Romanii îl considerau un viciu şi un mod de umilire a celor siliţi să îl practice, iar alte popoare au creat legende şi ritualuri pe seama lui.


In articol:

Potrivit istoricilor, primele mărturii despre sexul oral datează din Egiptul Antic şi sunt legate de mitul zeilor Osiris şi Iris.

Legenda Cleopatrei

Osiris a fost ucis de fratele său şi spulberat în bucăţi.

Sora sa Iris a adunat rămăşiţele sale şi le-a pus la locul lor, însă nu le-a descoperit pe toate. A făcut din lut un penis pe care i l-a ataşat trupului şi a suflat în el, redându-i viaţa fratelui său.

Ilustrări antice explicite ale mitului lui Osiris s-au păstrat până în prezent. Potrivit unor istorici, egiptenii şi fenicienii au fost primele popoare în care tinerele au folosit rujul roşu de buze ca reclamă a faptului că ofereau sex oral.

Citeste si: Secretele sexului: Orgasmul pe care nu îl vei uita

De asemenea, femeile din lumea antică a Egiptului erau recunoscute pentru calităţile lor sexuale. Conform unei legende populare printre duşmanii săi, regina Cleopatra ar fi oferit felaţii la 100 de nobili romani, în timpul unei orgii, iar potrivit unor autori antici eleni, mai era cunoscută sub numele de Cheilon (buze groase), cu referire la sexualitatea ei.

Sexul oral obiect al satirei

În Grecia Antică una dintre cele mai vechi mărturii despre sexul oral datează din secolul al VII-lea, î. Hr.. Poetul antic Archilochus relata despre Neboule, fiica lui Lycambe, care „s-a îndoit în sunetul flautului şi a luat o înghiţitură, aşa cum tracii şi frigienii beau cu paiul berea lor, s-a încovoiat din spate şi a trudit”.

Poemul său oferea detalii considerate într-atât de umilitoare pentru cei pe care îi viza încât Lycambe şi fiicele sale s-au spânzurat, din cauza lui.

Numeroase reprezentări artistice din secolele următoare, păstrate pe vase şi cupe provenite din Grecia Antică înfăţişează comportamentul sexual al celor care participau la aşa-numitele simpozioane.

Citeste si: Pozitii geniale de sex oral! Trebuie sa le pui in practica pentru senzatii pe care nu le vei uita niciodata!

Într-una dintre cele mai faimoase astfel de picturi a fost înfăţişată o hetaira (prostituată) înclinată pe un scaun, practicând sexul oral unui bărbat şi în acelaşi timp având relaţii sexuale cu altul.

Artiştii descriau femeile îngenunchind într-o poziţie de supunere în timp ce caracteristicile lor sunt modificate în timpul actului sexual.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

7 poziţii sexuale pentru bărbaţii cu penis mic VIDEO

Theo Rose a dat cărțile pe față! Cu ce bărbat din showbiz s-ar mărita: ”Îl iubesc de mică”

Unde îşi doresc femeile să fie atinse cu degetele pentru cel mai puternic orgasm extern

Bărbaţii au răspuns la 40 întrebări delicate despre sex! Răspunsurile lor te vor surprinde la maxim

Povestea unei tinere abuzate de iubit: "Mă viola seară de seară fără să realizez"


DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Maria și Andreea de la Puterea Dragostei s-au luat la bătaie! "Dai în mine, dar nu în familie!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Hot
Parteneri