Secretul unui aluat perfect. Cum să iasă mereu pufos


În cea mai mare parte, aluatul pentru plăcintă, este alcătuit din câteva ingrediente de bază. Cu toate acestea, unele compoziții vor ieși mereu mai bine decât altele. Conform unor bucătari pricepuți, totul stă în tehnică.


In articol:

Cum să obții un aluat pufos pentru plăcintă. Totul stă în tehnică, iar dacă îți dorești să ai un aluat pufos pentru plăcintă, tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos.

Secretul unui aluat perfect constă foarte mult în ingrediente, trebuie să folosiți ingredientele corecte. Iată de ce ai nevoie pentru un aluat așa cum îți dorești!

Citeste si: Cum să asociem corect vinul cu mâncarea. „Este o recomandare care poate fi urmată și pe mesele de final de an!”

Ingrediente

Un kg de făină.

150 de ml de ulei rafinat.

15 g de drojdie uscată.

450 de ml de apă caldă.

Două ouă.

O linguriță de sare.

Mod de preparare

Pentru început, toarnă apa caldă într-un bol adânc, iar apoi adaugă drojdia uscată, zahărul pudră, sarea și o lingură de făină. Ulterior, amestecă totul cu un tel și acoperă bolul cu un prosop.

Lasă coca la dospit pentru aproximativ 15 minute.

Următorul pas este la fel de simplu, trebuie să încorporezi toată făina, uleiul și să frămânți bine aluatul. După ce ai obținut un aluat omogen și moale, adaugă-l într-un bol, acoperă-l cu un prosop și lasă-l la dospit timp de 40 de minute, iar acesta este secretul pentru un aluat pufos, exact așa cum îți dorești.

Secretul unui aluat perfect.

Secretul unui aluat perfect.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ingredientul secret pentru cel mai gustos pilaf

Cea mai bună umplutură pentru plăcintă

Chiar dacă nu ai foarte multă experiență în bucătărie, gospodinele  știu că umplutura pentru plăcintă reprezintă un factor foarte important. Iată care sunt ingredientele, dacă îți dorești cea mai bună umplutură pentru plăcintă.

300 de g de brânză de vaci.

10 g de pătrunjel.

10 g de mărar.

Secretul unui aluat perfect.

Secretul unui aluat perfect.

[Sursa foto: PixaBay]

O jumătate de linguriță de sare.

Un ou.

Un gălbenuș de ou.

Mod de preparare

Pentru început, aluatul pe care l-ai preparat anterior trebuie frământat cu puțină făină și întins cu ajutorul unui sucitor de bucătărie, iar cu ajutorul unui cuțit crestează două tăieturi, dar nu până la capăt. În bolul cu brânză, adaugă oul, sarea, mărarul și pătrunjelul tocat, amestecă toate ingredientele și pune umpluta pe lungimea celor trei fâșii de aluat unite la capăt.

În vasul cu brânză pune oul, sarea, mărarul și pătrunjelul tocat, amestecă ingredientele și adaugă umplutura pe lungimea celor trei fâșii de aluat unite la capăt.

Tapetează marginile astfel încât să nu iasă umplutura și începe să împletești plăcinta. Așaz-o în tava de copt, acoper-o cu un prosop și las-o la crescut pentru aproximativ 20 de minute. Unge plăcinta cu un gălben

uș de ou și dă tava la cuptor pentru 40 de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius. Spor la treabă și poftă bună!

Citeste si: Când se pune smântână în ciorba de burtă. Multe gospodine repetă greșeala


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de sparanghel cu carne de vită

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Rețetă de ciorbă cu ciolan afumat

,,M-am amuzat văzând declarațiile.” Ștefan Bănică, reacție, după ce Irina Margareta Nistor a declarat că doi dintre copiii lui vor juca într-o nouă serie ,,Liceenii”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 27 ianuarie 2023. O zodie trebuie să își organizeze viața
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri