Poate o aventura de o noapte sa devina o relatie serioasa? Cercetatorii au un raspuns neasteptat


Desi pare greu de crezut, de multe ori o relatie inceputa cu o simpla aventura de o noapte poate deveni ceva foarte serios, cei doi putand ajunge chiar in fata altarului.

Cercetatorii de la Universitatea Virginia din Charlottesville au realizat un studiu amplu, intitulat National Marriage Project.

Astfel, ei au aflat ca 32% dintre subiectii intervievati au avut o relatie inceputa ca o simpla aventura, dar au ajuns sa se casstoreasca cu persoana aceea.

Totusi, potrivit Galenei Rhodes, psiholog la Universitatea din Denver, in cazul casniciilor incepute cu o aventura de o noapte calitatea relatiei este perceptuta ca fiind mai proasta.

De cele mai multe ori, o aventura, la fel ca o simpla intalnire, se termina aici, nu merge mai departe.

Spre deosebire de o relatie, care presupune cunoasterea persoanei inainte de a face sex, aventura incepe cu sex si poate continua cu o relatie.

La studiu au luat parte persoane cu varsta intre 18 si 34 de ani, care au fost urmarite timp de 5 ani. Dintr-un esantion de 1,294 de participanti, doar 418 s-au casatorit, devenind astfel grupul de studiu.
Studiul a mai aratat ca nuntile la care vin mai multi invitati par sa fie un indiciu ca mirii vor avea o casnicie mai fericita.

Astfel, in cazul nuntilor cu mai putin de 50 de invitati, 31% dintre cupluri au declarat ca sunt fericite.

In cazul nuntilor cu peste 150 de invitati, procentul a crescut la 47%.

Totusi, psihologul John Gottman, de la Universitatea Washington, spune ca acesta nu poate fi un indiciu corect al fericirii cuplului. Multe persoane aleg special o nunta restransa, la care sa vina doar prietenii apropiati.
Sursa: www.descopera.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Exatlon

Diana Bulimar a fost surprinsă într-o ipostază incredibilă! Fanii Faimoasei de la Exatlon sunt șocați: „E reală poza?” FOTO

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri