Jurnalista a mărturisit care este secretul său culinar, pentru ca pilaful sârbesc să iasă extrem de bun.
Gabriela Cristea este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV, de la noi din țară. Pe lângă acest aspect, vedeta și-a dezvoltat și abilitățile de bucătar, iar deseori ne uimește cu rețete diverse și gustoase, pe pagina sa de Facebook, iar de această dată, Gabriela Cristea a pregătit un pilaf sârbesc.
Gabriela Cristea pregătește un pilaf sârbesc delicios
Citește și: Gyros, rețeta pregătită de Gabriela Cristea. “Va ieși un deliciu. Ce nebunie facem aici!”
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea: „Miroase foarte bine.”
Ingrediente
- Ciuperci brune
- 2 morcovi
- O ceapă
- 1 ardei gras
- Roșii
- Orez
- Ulei
- 2 litri de supă sau apă
- Sare
- pătrunjel
Mod de preparare
„ Ciupercile pe care le-am spălat bine și le-am curățat, dar aveți grijă să nu intre foarte multă apă aici înăuntru, pentru că ele vor deveni apoase sau lăsați-le să se scurgă. Începem să le tăiem. Tăiem și morcovul, cât mai mic, putem să-l dăm și pe răzătoare, dar eu mai degrabă îl tai. Morcovii mei sunt destul de subțiri, îi tai așa în patru și cam așa de mici, nu foarte mari. A venit și rândul ardeiului să fie tăiat, nici ceapa nu scapă de la tocat.
Suntem gata să pornim la atac și să facem pilaful nostru.
Într-o cratiță încinsă, punem ulei și călim ciupercile. După ce s-au rumenit un pic ciupercile și au scăzut destul de mult, adăugăm și ceapa tăiată și o lăsăm și pe aceasta aproximativ 1 minut, 2 minute, să se rumenească un pic. Când ceapa a devenit translucidă, adăugăm morcovul și ardeiul și mai călim 1-2 minute. După ce am rumenit toate legumele, a venit și rândul orezului, pe care l-am spălat bine, bine, bine și îl pun tot aici să se rumenească, până când devine un pic translucid, nu mai mult.
Când e aproape gata orezul, pentru că el a scăzut foarte bine, punem și niște roșii, nu multe, vreo 2 roșii mici am tăiat eu.