NOTEAZĂ: Garnituri inedite pentru pește


Iată câteva idei inedite de garnituri pentru pește care vă vor încânta papilele gustative.


In articol:

Peștele este

unul dintre alimentele care aduc numeroase beneficii asupra organismului uman și de aceea nu ar trebui să lipsească de pe mesele noastre de cel puțin 2-3 ori pe săptămână.

Fiind bogată în vitamine, grăsimi saturate, minerale, proteine, acizi grași și omega 3, carnea de pește ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular, previne apariția cancerului, crește capacitatea de concentrare și îmbunătățește memoria.

De asemenea, consumul de pește protejează tenul, este recomandat în curele de slăbire si previne îmbătrânirea.

Dar, în orice plating, un rol important îl joacă garnitura, întrucât îmbunătățește atât gustul, cât și aspectul preparatelor culinare.

Citeste si: AM SLĂBIT: Cură de slăbire cu mămăliga

Garnituri delicioase pentru pește

Frigărui de legume la grătar cu somon

Această rețetă este o alegere excelentă pentru o zi de sărbătoare.

Explozia de culori a legumelor (dovlecel, roșie, ardei, ceapă etc.), alături de carnea de somon bine rumenită, satisface pe oricine, atât din punct de vedere vizual, cât și din perspectiva gustului.

Se servește alături de un bol cu sos de lămâie cu usturoi și un pahar de vin alb sec.

Ardei gras umplut cu quinoa la cuptor și biban de mare, tras în tigaie

Această rețetă se regăsește din ce în ce mai des pe mesele românilor. Ardeii umpluți cu quinoa se numără printre garniturile   sofisticate și se servesc alături de un file de biban de mare, tras în tigaie cu ulei și piper.

Garnitura de cartofi la cuptor cu crap prăjit, mămăligă și mujdei de usturoi

Fără îndoială, cea mai bună garnitură pentru peștele prăjit este cea de cartofi. Tipic românească, această combinație apetisantă se servește alături de un pahar de vin negru, vechi.

Garnituri inedite pentru pește

Garnitură de ananas cu roșii Cherry, rondele de pește alb și sos dulce-acrișor

Gustul dulce-acrișor al ananasului se îmbină perfect cu dulceața peștelui.

Se prepară foarte simplu și poate fi servit, în cadrul meselor festive, unor musafiri pretențioși.

Citeste si: Pește cu legume la cuptor. O rețetă ca la mama acasă!

Morcovi caramelizați la cuptor cu unt și pește afumat

Este o rețetă simplă pentru zilele de post în care avem dezlegare la pește.

Urmărind sfaturile lui Chef Nicolai Tand, se poate face acest preparat într-un timp scurt, având avantajul că poate fi servit atât cald, cât și rece. Se servește alături de un suc natural de mentă cu lămâie.

Garnituri inedite pentru pește

Legume la cuptor cu saramură de pește și sarmuzac

Pentru saramură, se poate folosi crap, plătică, caras, roșioară sau somn. Peștele se face pe grătar sau se coace pe o tablă presărată cu sare.

Se servește cu legume fragede, făcute la cuptor si se asezonează cu sarmuzac, care este de fapt, un sos dobrogean de maioneză cu usturoi.

Garnituri inedite pentru pește

Citeste si: Saramură de pește ușoară și gustoasă! O rețetă tradițională

Matei Detcu, un pescar renumit care deține un restaurant într-una din stațiunile de pe litoralul românesc, ne oferă un sfat în ceea ce privește alegerea peștelui pe care vrem să-l cumpărăm:

,,Majoritatea preparatelor se pot face în bucătăria fiecărei gospodine. Acum în magazine găsim pește, fie el și  congelat, și fructe de mare. Eu, totuși, vă recomand să folosiți cât mai multe mult pește românesc, pentru că este foarte gustos".


Abonează-te pe

Citește și:

CITEŞTE: Cât timp se fierbe conopida. Beneficiile conopidei

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

DESCOPERĂ: Cât timp se fierb crenvurștii

NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni

AFLĂ: Cât timp se fierbe vița de vie. Beneficiile frunzelor de viță de vie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

RADU CONSTANTIN: Cine este iubitul Otnielei Sandu, concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri