Mit și adevăr despre dieta fără gluten


Glutenul este o proteină foarte mare, are zeci de mii de aminoacizi și este foarte greu de digerat de unii oameni.


In articol:

Doctorul Cezar a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre dieta fără gluten. Cât e sănătoasă este aceasta și ce persoane ar trebui să o pună în aplicare.

Citește și: Cum putem combate infecția cu HPV. Netratat poate provoca pentru femei cancerul de col uterin

Mit și adevăr despre dieta fără gluten

Mit și adevăr despre dieta fără gluten

[Sursa foto: freepik]

Mit și adevăr despre dieta fără gluten

Specialistul a vorbit despre gluten și a menționat că este o proteină care face aluatul lipicios, iar tot ceea ce face aluatul lipicios înseamnă că conține gluten.

„Glutenul este o proteină, o proteină foarte mare, are zeci de mii de aminoacizi și este foarte greu de digerat, de unii oameni.

Foarte multe alimente pe care le consumăm, conțin astfel de proteine, similare glutenului. Glutenul este proteina care face aluatul lipicios, de exemplu orezul nu este lipicios, deoarece dacă facem făină de orez nu este lipicioasă. Tot ce face aluatul lipicios înseamnă că conține gluten. Glutenul este lipicios deoarece este o proteină foarte mare, care are până la 20 și ceva de mii de aminoacizi”, a declarat specialistul.

 De cele mai multe ori, proteinele pe care oamenii le consumă din carne, au sute de aminoacizi. Aminoacizii sunt ca niște biluțe care formează proteina, iar cu cât proteina este mai mare, cu atât mai greu este de digerat.

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: Reacția Mariei Guardiola, fiica lui Pepe Guardiola în momentul când l-a văzut pe Julian Alvarez. Imaginile cu modelul au devenit virale- radioimpuls.ro

În tubul digestiv al persoanelor există dodenul și intestinul subțire, iar în momentul în care mâncăm proteine, ele se întâlnesc cu sucul gastric și automat sunt eliminate. Persoanele foarte stresate nu produc suficient acid gastric care să spargă acele proteine.

„În general, proteinele pe care noi le consumăm din carne au câteva mii, sute de aminoacizi. Aminoacizii sunt ca nișe biluțe care formează proteina.

Cu cât proteina este mai mare, este mai greu de digerat. Noi avem în tubul digestiv duodenul și intestinul subțire. Când mâncăm proteine, care se întâlnesc cu sucul gastric și ajută la tăierea acestor proteine. Persoanele foarte stresate nu produc suficient acid gastric care să spargă aceste proteine mari, că nu vorbim doar de gluten. Foarte multe alte proteine produc alergii, pentru că ele rămân nedigerate. În mod normal, ar trebui ca după ce trece de stomac, această proteină să fie tăiată în mai multe bucățele și să ajungă la nivelul intestinului subțire”, a mai spus medicul.

Mit și adevăr despre dieta fără gluten

Mit și adevăr despre dieta fără gluten

[Sursa foto: freepik]

Ce a mai declarat medicul despre gluten

Medicul a mai mărturisit că dacă nu avem suficiente enzime pancreatice, acest proces nu va avea loc, iar în acel moment vor rămâne undeva la nivelul intestinului subțire. Problemele care pot apărea din cauza consumului de gluten sunt inflamațiile, colonul iritabil și intestinul iritat.

„Dacă nu avem suficiente enzime pancreatice nu vom face acest proces și atunci vor rămâne undeva la nivelul intestinului subțire macromolecule nedigerate, care vin și nu pot fi absorbite, iar atunci vin și atacă și irită intestinul și creează inflamații. Problemele care pot să apară din cauza consumului de gluten sunt inflamații, colon iritabil, intestin iritat. 80% din proteinele din făină sunt date de gluten și sunt foarte mari, iar persoanele care au probleme cu stresul ar trebui să evite”, a mai adăugat medicul.

Produsele

Citeste si: Andreea a fost pusă „la colț” de Carina și de Iris: „Ești falsă. Cea mai malefică dintre noi”. De ce a fost atacată concurenta de la „Bravo, ai stil”- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro

Citește și: Cine e Raed Arafat. Vezi care e specializarea sa ca medic

fără gluten nu conțin gluten, dar au alt tip de proteine, una dintre ele fiind WGA, care a fost redescoperită în urmă cu puțin timp și este o proteină lipicioasă, foarte mare, care are aceleași consecințe.

„Produsele fără gluten nu au gluten, dar au alt gen de proteine, una din ele se numește WGA, care a fost redescoperită mai recent. Este o proteină lipicioasă, foarte mare, care are aceleași consecințe. Oamenii care consumă produse fără gluten de fapt consumă alt gen de proteine similare care pot produce aceleași efecte”, a mai spus specialistul.

Mit și adevăr despre dieta fără gluten

Mit și adevăr despre dieta fără gluten

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Avantajele și dezavantajele divorțului la notariat. „Divorțul la notar durează o lună, o lună și jumătate și dacă e vorba de un divorț să zicem fără minor.”


Abonează-te pe

Citește și:

”M-a dus imediat la spital, și chiar ne-a oferit niște cadouri.” O femeie a născut într-un taxi în drum spre casă, iar șoferul nu a acceptat banii pentru plata cursei

Stilul boho. 5 moduri prin care poți adopta acest look boem în garderoba ta

Vica Blochina, RELAȚIE cu Cristi Borcea? A spus tot fără ocolișuri. Fanii au rămas mască - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Coșmarul pe care îl trăiește Shakira, împreună cu cei doi copii, la Miami! Cântăreața caută soluții imediate - radioimpuls.ro

Andreea, în lacrimi după plecarea Milenei de la „Bravo, ai stil!” - kanald2.ro

Povestea tulburătoare a trei copii greu încercați de soartă! Micuții s-au născut într-o lume sufocată de sărăcie și au ajuns în grija bunicii după ce mama lor s-a îmbolnăvit - kanald.ro

Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 1 iunie 2023. O zodie celebrează iubirea alături de partenerul de viață!
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri