Leacuri bătrânești pentru durerea în piept


Durerile în piept își pot face apariția din nenumărate motive. Însă știați care sunt leacurile care vă pot ajuta să îndepărtați aceste dureri?


In articol:

  Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact leacurile bătrânești pentru durerea în piept, în funcție de gravitatea, simptomele apărute și alți astfel de factori esențiali.

 

Leacuri bătrânești pentru durerea în piept

Durerile în piept își pot face apariția din nenumărate motive. Printre cele mai puţin îngrijorătoare se află durerea musculară, viroza și nevralgia intercostală, iar printre cele care pot fi semnul unor afecţiuni mai grave se află pneumonia, pleurezia, pericardita și infarctul.

Acesta este și motivul pentru care primul lucru pe care ar trebui să îl faceți în cazul în care simțiți dureri în piept, este să mergeți la medic, pentru a scăpa de orice grijă și pentru a afla adevăratul motiv

pentru care apar aceste dureri în piept.

Atunci când vine vorba despre aceste dureri în piept, toate se pot fi resimţi în mod diferit, în funcţie de cauza pentru care își fac apariția. De exemplu, atuni când simțiți „înţepăturile” în piept, apărute în special la pacienţii mai tineri de vârstă, care nu prezintă niciun factor de risc cardiovascular, pot reprezenta, de cele mai multe ori, ale atacurilor de panică.

dureri in piept simptome

Citeste si: Leacuri bătrânești pentru bătături

Durerile care apar sub formă de înţepătură, care durează doar pentru câteva secunde şi se află punctiform, nu sunt cele cauzate de inimă, ci de articulaţiile dintre coaste şi stern. Pe de altă parte, durerile „ surde ”, care sunt mai apăsătoare și provin din dreptul inimii, pot fi cauzate de postura incorectă pe care o aveți în mod general, care duce la afectarea coloanei vertebrale.

Atunci când simțiți dureri în zona sternului, după mesele mai copioase sau mai dezechilibrate, poate să fie vorba despre apariția ulcerului gastric sau a unei boli de reflux gastroesofagian. Cu toate acestea, apariția cea mai frecventă a durerilor în piept, apar din cauza unei viroze.

Prin urmare, dacă este vorba despre o durere în piept, mai puțin gravă aceasta se poată trata în timp, prin intermediul unor remedii naturiste, precum sunt cele de mai jos.

remedii naturiste pentru durerea in piept

Citeste si: Sfaturi pentru un somn odihnitor. „Somnul este decisiv pentru o funcționare normală a creierului"

 

Remedii naturiste pentru durerile în piept: nevralgii, viroze

În funcţie de cauza aparițiilor durerilor în piept, putem apela și la anumite remedii naturiste.

În cazul durerilor provocate de ulcerul gastric, în momentul în care deja ați început să țineți o dietă, aceste dureri în piept se pot asocia anumite tratamente naturiste. Printre acestea se numără și extractul din muguri de smochin sau extractul din tei argintiu, din lemn dulce, sunătoare, salcâm, roiniţă.

Pe de altă parte, în cazul nevralgiilor intercostale, puteți administra și remediul naturist alcătuit din extract din coacăz negru, măceş sau cel din scoarţă de salcie (datorită proprietăţilor analgezice).

În cazul apariției unor dureri în piept din cauza unei viroze, extractele care duc la creșterea imunității sunt cele de chimen negru, echinacea, măceş și cătină. Pentru toate aceste cazuri, puteți utiliza și hidratarea cu infuziile din plante, precum cele din cimbrişor, cimbru, busuioc, gălbenele, pătlagină sau soc.

Pentru persoanele care se confruntă cu dureri în piept  din cauza bronşitei, pot încerca să aplice pe piept, un săculeţ cald cu sare sau o cataplasmă cu cartofi raşi. Astfel, durerile se vor domoli ușor, ușor.

cum scap de durerea in piept

Citeste si: Cum scapi de sughiț. Care sunt trucurile cele mai rapide pentru a scăpa de sughiț

 

Remedii naturiste pentru durerile în piept: angină pectorală

Bineînțeles că pe lângă aceste dureri în piept  enumerate mai sus, mai pot exista și altele care pot duce către un infarct miocardic, aceasta fiind cea mai mare temere în toate cazurile.

Abia în cazul în care persoana în cauză este fumătoare, suferă de hipertensiune, colesterol, trigliceride mari, diabet, este obeză, sedentară sau supusă unui stres intens, dacă are în familie antecedente de boli cardiovasculare, atunci poate deveni teama justificată, bazându-se pe acești factori de risc ai infarctului.

În cazul în care răspunsul la una sau mai multe dintre acești factori este afirmativ, iar durerea în piept este intensă, nu trece într-un timp scurt şi însoţită şi de alte simptome: transpiraţii reci, greaţă, vomă, hipertensiuni, dificultăţi respiratorii, leşin, atunci este neapărată nevoie de o vizită la medic.

Bineînțeles că pot apărea dureri în piept la persoanelor cardiace și fără să fie vorba despre un infarct. Acelea sunt durerile care se află în tabloul cardiopatiei ischemice, care pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste precum cele din extract de măslin, păducel și lavandă, alături de un tratament alocat.

ce trebuie sa fac daca ma doare in piept

Citeste si: Leacuri bătrânești pentru urechi înfundate


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 14 IUNIE 2022. Află ce zodie nu reușește să depășească anumite momente

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Horoscop 13 IUNIE 2022. Află ce zodie deține informații importante

Care sunt zodiile, în funcție de cele 4 elemente. Cum sunt zodiile de foc, pământ, aer și apă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri