Meseria cu salariul de 14.000 de lei pentru care nu se găsesc candidați! Nu se cer nici măcar studii superioare


La noi în țară există domenii de activitate pentru care nu se găsesc angajați nici măcar pe salarii foarte mari. Nu se cer studii superioare și nici foarte mută experiență de lucru! Află despre ce este vorba.


In articol:

Jobul foarte bine plătit pentru care nu aplică aproape nimeni este acela de tractorist. Fermierii români au ajuns la culmea disperării și sunt dispuși să plătească sume cuprinse între 3.000 și 14.000 de lei „în mână” pentru o lună de muncă, însă românii sunt reticenți.

Citeste si: Este anunțul momentului! Milioane de români vor primi 700 de lei în plus pe lângă pensie. Când se aplică măsura

De ce nu se angajează românii în acest domeniu?

Cei care au experiență preferă să plece în străinătate să facă acest lucru, chiar dacă acolo nu primesc mai mult de 10.000

de lei și sunt departe de casă.

Agricultorii și președinții asociațiilor de profil susțin că forța de muncă specializată în agricultură este tot mai greu de găsit în România. Un exemplu categoric oferit de aceștia este chiar meseria de tractorist.

Cu toate că de-a lungul timpului au reușit să achiziționeze utilaje în valoare de sute de mii de euro, fermierii se plâng că nu are cine să le manevreze.

„Cel mai mic salariu este de 4.000 de lei, pentru angajații care lucrează pe utilaje mai puțin costisitoare. Sunt câțiva angajați care într-adevăr ajung la 12.000–14.000 de lei”, povestește Dimitrie Musca, administratorul fermelor Combinatului Agroindustrial Curtici, pentru antena3.ro

Citeste si: Cresc salariile începând cu iulie 2022. Ce decizie a luat Guvernul și care este anunțul premierului Nicolae Ciucă

Meseria cu salariul de 14.000 de lei pentru care nu se găsesc candidați!

Meseria cu salariul de 14.000 de lei pentru care nu se găsesc candidați!

[Sursa foto: PixaBay]

De ce nu vor românii să lucreze ca tractoriști

Cel puțin 300-400 de tractoriști lipsesc fermelor românești, conform estimărilor trimise de asociațiile agricole într-un memoriu către Ministerul Agriculturii.

În România sunt înregistrate 58 de licee cu profil agricol. Cele mai multe, câte trei, sunt în județele Botoșani, Buzău, Iași și Teleorman. Foarte puțini elevi ai liceelor agricole își doresc un viitor in domeniu. Cei mai mulți vor doar sa aibă 12 clase, indiferent de profil.

„Pregătirea tehnologică a acestora, în special pentru clasele de operatori pe utilajele agricole este rămasă în urmă cu un deceniu cel puțin față de ceea ce se întâmplă în fermă. Normal, că nici 5% din absolvenți nu își găsesc locuri de muncă după terminarea liceului”, explică Emil Bălteanu, președintele Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice.


Abonează-te pe

Citește și:

Câștigi peste 4.000 de lei net? Află ce s-ar putea întâmpla cu românii care primesc această sumă

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Femeile vor ieși la pensie la aceeași vârstă cu bărbații! Află când se aplică măsura

Câţi bani îi intră în conturi lunar lui Carmen Iohannis, soţia preşedintelui. Pentru mulţi romani această sumă este doar un vis!

„Să nu regret după, că de rușine și jenă, n-am încercat să fac totul posibil" Prima imagine cu Viorel Lis, în scanulul cu rotile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine
De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri