Incredibil! S-ar putea lansa prima metoda contraceptiva pentru barbati! Uite ce ar presupune!


In ultimii ani a avut loc o dezbatere in ceea ce priveste posibilitatea conceperii unei metode contraceptive pentru barbati.

 

In aprilie 2013, un studiu publicat in "Open Access Journal of Contraception" a anlizat cateva optiuni potentiale, inclusiv o pastila care sa ofere o doza de hormoni artificiali care sa blocheze productia de sperma si chiar un vaccin non-hormonal care ar imuniza barbatii cu antibiotici care ar impiedica productia de sperma.
Anul trecut, in luna decembrie, un studiu a descoperit ca blocarea transportului spermei, mai degraba decat eliminarea completa, ar putea sta la baza unui tratament contraceptiv pentru barbati.
Ei bine, se pare ca ultima predictie ar putea deveni realitate, conform unui comunicat de presa publicat de fundatia non-profit Persemus. Cercetatorii sai au prezentat "Vasalgel", o forma de contraceptie masculina care blocheaa transportul spermei si care ar putea fi disponibil in 2017.
"Vasalgel" nu este un lucru pe care ar putea sa-l ia o femeie. Este asemanator unei vasectomii, se realizeaza o singura data si este eficient pentru o perioada mai lunga de limp. Este vorba despre un hidrogel polimer care este injectat in tubul prin care inoata sperma si blocheaza tranzitul spermei complet. Scopul este ca aceasta sa devina o procedura reversibila, iar studiile realizate pe animale sunt promitatoare.
Acest produs nu a fost testat deocamdata pe oameni, ci doar pe babuini, in ultimele sase luni. Pana in prezent, niciuna dintre femeie nu a ramas insarcinata. Este nevoie de mult mai multe studii, insa rezultatele de pana acum sunt promitatoare.
Sursa: womenshealthmag.com

In aprilie 2013, un studiu publicat in "Open Access Journal of Contraception" a analizat cateva optiuni potentiale, inclusiv o pastila care sa ofere o doza de hormoni artificiali care sa blocheze productia de sperma si chiar un vaccin non-hormonal care ar imuniza barbatii cu anticorpi care ar impiedica productia de sperma. 

Anul trecut, in luna decembrie, un studiu a descoperit ca blocarea transportului spermei, mai degraba decat eliminarea completa, ar putea sta la baza unui tratament contraceptiv pentru barbati.

Ei bine, se pare ca ultima predictie ar putea deveni realitate, conform unui comunicat de presa publicat de fundatia non-profit Persemus. Cercetatorii sai au prezentat "Vasalgel", o forma de contraceptie masculina care blocheaza transportul spermei si care ar putea fi disponibil in 2017. 

"Vasalgel" nu este un lucru pe care ar putea sa-l ia o femeie. Este asemanator unei vasectomii, se realizeaza o singura data si este eficient pentru o perioada mai lunga de timp. Este vorba despre un hidrogel polimer care este injectat in tubul prin care inoata sperma si blocheaza tranzitul sau complet. Scopul este ca aceasta sa devina o procedura reversibila iar studiile realizate pe animale sunt promitatoare.

Acest produs nu a fost testat deocamdata pe oameni, ci doar pe babuini, in ultimele sase luni. Pana in prezent, niciuna dintre femele nu a ramas insarcinata. Este nevoie de mult mai multe studii, insa rezultatele de pana acum sunt promitatoare. 

Sursa: womenshealthmag.com

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

VIDEO. Scandalul continuă. Margherita de la Clejani a lovit un copil. Totul a fost filmat

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri