Începerea vieţii sexuale devreme - păreri pro şi contra! Care este vârsta optimă conform specialiştilor


Nu există adolescent care să nu se gândească la începerea vieţii sexuale, aşa cum nu există părinte care să nu se îngrijoreze faţă de acest subiect.

Începerea vieţii sexuale devreme este coşmarul oricărui părinte. Însă ce înseamnă de fapt devreme? Specialiştii au făcut numeroase cercetări, studii pentru a găsi răspunsul cel mai bun. Studiile şi practica arată că pentru a-şi începe viaţa sexuală, o persoană trebuie să fie pregătită fizic şi emotional, iar acest lucru se întâmplă cel mai devreme la 16 ani, însă pentru mulţi vârsta optimă este de 17-18 ani.

Este foarte important ca discuţiile despre sex şi despre viaţa sexuală să înceapă destul de devreme, pe la 10-12 ani, iar informaţiile să fie oferite cu răbdare, adaptate nivelului de înţelegere al copilului.

Discuţiile trebuie să aiba aerul de normalitate, scrie revista Psychologies.


Începerea vieţii sexuale devreme. Păreri pro

Nu sunt prea multe păreri pro în ceea ce priveşte începerea vieţii sexuale devreme. Asta însemnând undeva la 16 ani. Un adolescent trebuie însă să fie conştient că începerea vieţii sexuale poate aduce experienţe bune sau mai puţin bune, că va avea parte de relaţii frumoase de iubire,dar ar putea să fie şi dezamăgit.

Însă trebuie să ştie că începerea vieţii sexuale implică în primul rând responsabilitate pentru el.
Începerea vieţii sexuale devreme, spun specialiştii că nu ar trebui să sperie nici un părinte. Ea trebuie privită ca o normalitate până la urmă, iar adolescentul să fie sprijinit. Nu este o soluţie ca acesta să fie criticat.


Începerea vieţii sexuale devreme. Păreri contra

Începerea vieţii sexuale devreme sau prea devreme inhibă hormonii de creştere, astfel încât tinerii nu se vor mai înălţa atât cât ar fi trebuit, arată studiile de specialitate, care sunt însă contestate de mulţi.

Sexologii şi psihologii spun că deşi maturizarea organelor sexuale are loc între 9 şi 14 ani la fete şi între 12 şi 18 ani la băieţi, momentul optim pentru începerea vieţii sexuale este între 18 şi 22 de ani, atât la fete, cât şi la băieţi.

După 18 ani, fetele şi băieţii sunt maturi atât fizic cât şi psihic, astfel încât să perceapă la un mod corect un raport sexual şi implicaţiile lui.


Abonează-te pe

Citește și:

Când au poftă de sex femeile gravide şi de ce e obligatoriu să o facă în sarcina

O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat

7 tipuri de sex pe care să le încerci ca să concepi un copil

”Aveam 14 ani când am făcut sex!” Mărturisirile incredibile ale unei cântăreţe celebre

Cum să pari o profesionistă în pat. 5 trucuri care te vor transformă într-o expertă în sex


DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: De ce se tem pisicile de CASTRAVEȚI

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri