Iata care este motivul pentru care femeile se satura de sex!


Negarea faptului ca ar exista o problema in dormitor indeparteaza tot mai multe cupluri care refuza sa accepte ca dorinta si atractia dintre ei nu mai este aceeasi ca la inceput.

Specalistii spun insa ca asta nu insemna sfarsitul relatiei, ci doar trecerea intr-o alta etapa.

Printre cauzele posibile ale problemei se numara varsta, obisnuinta si chiar cariera. Studiile arata ca dorinta sexuala a femeilor evolueaza invers proportional cu relatia. “In general, barbatii tind sa renunte, in timp, la tandrete, la partea de preludiu, iar asta le indeparteaza pe femei. Femeia ajunge sa vada actul ca pe ceva pur fizic si chiar neplacut”, explica psihologul Keren Rosner. Dorinta sexuala este in legatura directa cu emotiile femeilor care ajung sa refuze sa mai faca sex cu partenerul.

Orele lungi petrecute la birou si problemele financiare sunt surse incontestabile de stres pentru cele mai multe dintre femei. Iar asta se rasfrange direct asupra relatiei de cuplu. Principalele preocupari ale femeilor sunt problemele de la munca si copiii. “Oboseala este un factor perturbator important care poate duce la eliminarea contactului fizic, pentru ca necesita efort fizic, timp si o anumita stare de spirit. Nu poti intra in jocul erotic fara o anumita stare, care sa duca nu numai la consumarea actului in sine, ci si la placere”, mai spune specialistul in psihologie Keren Rosner.

O influenta la fel de mare asupra vietii de cuplu o are si creativitatea din dormitor. Cu trecerea timpului, partenerii devin mai confortabili unul cu celalalt, iar asta poate duce la rutina. “E posibil ca actul sexual sa nu mai fie de calitatea celui initial. Insa, daca cei doi nu se straduiesc sa faca nimic pentru a-l imbunatati, apare monotonia si chiar plictiseala. Imbunatatirea relatiei trebuie sa fie un scop, pe tot parcursul ei”, mai spune psihologul.

Specialistul atrage atentia asupra faptului ca viata sexuala a unui cuplu contine si numeroase alte elemente secundare actului in sine, precum comportamentul provocator, jocurile erotice, crearea unui ambiet, dar si grija pentru satisfactia partenerului.

Inaintarea in varsta iti spune si ea cuvantul in materie de sex. Dupa varsta 30 de ani, nivelul de progesteron incepe sa cada si odata cu acesta scade si pofta de sex la femei. “Odata cu inaintare in varsta preocuparile sunt si mai numeroase, ceea ce face ca dupa 40-50 de ani tot mai multe cupluri sa reduca semnificativ numarul actelor sexuale sau chiar sa il elimine complet din viata de cuplu. Asta nu este deloc benefic. Viata sexula poate fi prelungita foarte mult timp”, conchide Keren Rosner.
Sursa: www.doctorulzilei.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

”Nu există COVID. Ați văzut sau știți pe cineva care a luat COVID-19?” Replica dură a lui Alexandru Rafila

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri