Este barbatul discriminat atunci cand vine vorba de sanatatea lui? Barbatul intra in atentia medicilor dupa cateva esecuri sexuale!


Este barbatul discriminat atunci cand vine vorba de sanatatea lui? Barbatul intra in atentia medicilor dupa cateva esecuri sexuale!

Rezultatele sexuale slabe ale unui barbat pot traduce mai multe boli pe care „sexul tare” le duce pe picioare, precum cele cardiovasculare, diabetul, leziuni medulare sau deficitul de testosterone

Sanatatea barbatului” este un domeniu medical cu un interes foarte restrans in tara noastra, in mare parte din cauza educatiei deficitare pe care o au multi reprezentanti ai „sexului tare”. La aceasta se adauga, spun medicii, si lipsa unei patologii clare de specialitate care sa inglobeze toate problemele de sanatate ale barbatului. Asadar, este barbatul discriminat atunci cand vine vorba de sanatate?

Cand intra „el” in atentia doctorului?- „In niciun tratat de medicina nu o sa gasiti un astfel de capitol.

Veti gasi, in schimb, tratate intregi de sanatatea copilului, cum este pediatria, sau obstetrica si ginecologia in cazul femeilor. Singura specialitate in care barbatul este ceva mai des pomenit este urologia. De obicei barbatul, in calitate de barbat, intra in atentia medicilor cand are o disfunctie erectila, mai precis atunci cand inregistreaza cateva esecuri sexuale sau, mai grav, cand ajunge la impotenta. De unde aceasta discriminare negativa in ceea ce priveste sanatatea barbatului? De fapt, nu este nicio discriminare.

Organismul uman, exceptand componenta sexuala, functioneaza in esenta identic la barbati si femei. Hipertensiunea, ciroza, artrita, pneumonia se manifesta si evolueaza aproape identic la cele doua sexe. De aceea, sanatatea barbatului nu trebuie sa devina neaparat un obiectiv de sanatate publica, cum e sanatatea copilului sau a gravidei”, ne-a explicat dr. Cristian Sever Oana (foto), specialist in medicina familiei si autor al mai multor tratate de medicina evolutionista.Prea jenat si umilit ca sa ceara ajutor!- Si totusi, cand intra barbatii in mod special in atentia medicilor? „De obicei atunci cand nici nu se gandesc sa ceara ajutor de specialitate, adica la primele esecuri ale performantei sexuale. Disfunctia erectila nu e pro¬priu-zis o boala ci mai degraba un sindrom, adica mai multe boli care se manifesta cam in acelasi fel, adica merg impreuna pe acelasi drum”, declara dr.
Oana, care mai afirma faptul ca 90% dintre barbati nu se duc la medic atunci cand au rezultate sexuale slabe, deoarece se simt jenati sau umiliti pentru a cere ajutorul unui specialist!
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Dieta MILITARĂ - avantaje, exemplu de meniu, listă de cumpărături

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă

NOTEAZĂ: Lista de CUMPĂRĂTURI de CRĂCIUN. Ce trebuie să conțină masa de Crăciun

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 4 decembrie 2021 . Cum au arătat ţinutele concurentelor în gala “CUPLURI CELEBRE”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri