El vrea sex mai mult și tu mai puțin? Sau invers? Ce facem dacă avem în cuplu ritmuri sexuale diferite


Uneori, vrem sex mai des (sau mai rar) decât celălalt și avem senzația că atracția și pasiunea nu au o dată de expirare.


In articol:

Cu unii parteneri suntem clasici în pat, cu alții ne dezlănțuim ca-n filmele pentru adulți.

Iată ce rol are sexul în cuplu și de ce este normal ca, ocazional, să scârțâie… Explicații și soluții despre ritmurile sexuale diferite în cuplu, răspunde Daniela Mitrofan, psihoterapeut, pentru psychologies.ro

La începutul relației, aproape cu toții trăim o perioadă extrem de romantică, dar flacăra pasiunii se mai stinge pe parcurs, pe măsură ce în cuplu intervine rutina, iar cei doi parteneri se obișnuiesc unul cu celălalt.

Citeste si: Îl poți face pe partenerul tău să te adore. Bărbații iubesc aceste lucruri

Sexul este important pentru cuplu deoarece el reflectă conexiunea emoțională dintre parteneri. Când aceștia au probleme serioase de comunicare, de a se simți bine unul cu celălalt, când nu se simt în siguranță în cuplu, nu se simt văzuți și ascultați, acceptați și validați, toate aceste nemulțumiri se reflectă și în calitatea vieții sexuale.

Relația de iubire înseamnă a oferi acces la propria intimitate sexuală, mentală și a avea acces la intimitatea celuilalt. Să-i deschizi partenerului porțile propriei intimități nu înseamnă încă formarea unui cuplu.

Mituri despre sex

Există idei dăunătoare în ceea ce privește sexualitatea în cuplu. Idei care nu lasă sexualitatea să înflorească și să se împlinească așa cum ar putea.

Una dintre ele este că sexualitatea stă la baza fiecărui cuplu și că aceasta contribuie în mod exclusiv la plăcerea și fericirea existente în cuplu.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Cât de multă cafea putem bea zilnic? Nutriționistul Gianluca Mech ne spune când ne poate afecta sănătatea!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri