DOLIU în muzica populară! A încetat din viaţă Niculae Petre Emil – Dide


A încetat din viaţă Niculae Petre Emil – Dide (1939-2019), un celebru artist profesionist al muzicii populare româneşti, violonist de prestigiu din ,,garda veche” a Tarafului Gorjului.

Prim-dirijorul orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului" de astăzi, maestrul Aurel Blondea, pe care maestrul Dide l-a format şi l-a crescut artistic, a mărturisit, cu ochii în lacrimi, vizibil îndurerat: „Maestrul Nicolae Petre Emil zis Dide era născut în Concesti-Frumoasa din comuna teleormăneană Bragadiru fiind un talent înnăscut, lăsat de Dumnezeu pe pământ cu o emisie de ton uluitoare, scrie ziaruluniversul.ro.

Citeste si: Horoscop Camelia Pătrășcanu până la sfârşitul săptămânii. Berbecii au un noroc colosal miercuri şi joi, Scorpionii scapă de probleme

A fost pe rând, violonist, concert – maestru, dirijor al Ansamblului Doina Gorjului, viaţa sa fiind legată de activitatea desfăşurată pe scenele ţării şi ale lumii, în slujba folclorului gorjenesc şi românesc, vreme de aproape 60 de ani din viaţă. Ani de muncă neobosită pe care i-a dedicat Gorjului.

A cântat cu marile privighetori ale Romaniei: Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Maria Ciobanu, Filofteia Lăcătuşu, Maria Apostol ….. Niculae Petre Emil (Dide al nostru) ai fost şi rămâi o legendă. Acum când scriu, plâng ca un copil pentru că ….. pentru că ….. ai fost foarte , foarte mare. Te iubesc nespus …. !!! ”.

Şi nepoata maestrului, cunoscuta solistă Anca Roberta Toncea, a postat pe pagina proprie, mesajul sfâşietor al decesului scumpului ei, bunic, mesaj însoţit de două fotografii care-l înfăţişează pe Nicolae Petre Emil Dide în tinereţe şi alături de ea, în aceste zile.

Chiar dacă vestea ne-a luat pe neaşteptate, deşi maestrul Dide – cum îl cunoşteam toţi ziariştii mai vechi profesional – era bolnav , suferind de o boală renală severă, dispariţia sa din lumea artistică a muzicii populare româneşti pe care a servit-o cu devotament aproape şase decenii ne îngăduie să ne exprimăm – în numele redacţiilor Ziarelor UNIVERSUL şi UNIVERSUL OLTENIEI.RO – sincere condoleanţe familiei îndoliate ! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace !!!

Sursa: RTV

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

„De 13 ani de când m-a părăsit soțul meu, nu am mai fost atinsă de niciun bărbat. Mi-am pierdut orice speranță...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri